Bağlar’daki kavşak iki yılda üç kez yıktırılıp yeniden yaptırıldı. Projenin maliyeti ise bilinmiyor.

Kayyımların âdete yap-boz tahtasına dönüştürdüğü Diyarbakır’da, kısa sürede çöken projelerine bir yenisi daha eklendi. Sur ilçesinde bulunan Melik Ahmet Caddesi’nin döşemesinde kullanılan kesme taşların iki yıl dolmadan çökmesi ve eski kırma taşlarla yeniden döşenmesi, Konukevi önündeki ahşapların yine iki yılı dolmadan çürümesiyle yenilenen projelere, bu kez nerede yapılacağına iki yıl boyunca karar verilmeyen kavşak eklendi.

KAVŞAK ÜÇ KEZ YIKTIRILIP YENİDEN YAPILDI

MA'nın haberine göre Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) kayyumu Cumali Atilla tarafından Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi’nde Temmuz 2017 yılında başlatılan asfaltlama çalışmaları kapsamında Nazım Hikmet Caddesi ile Orhan Doğan Caddesi’nin kesiştiği alt geçit çıkısında, mevcut trafik yoğunluğunu azaltılması talebiyle yeni bir kavşak yapıldı. Cadde esnafı tarafından eleştirilere konu olan ve köprünün çıkışına yapıldığı için tam bir mühendislik hatası olarak nitelendirilen bu kavşak, birçok kazaya neden oldu. Cadde esnafı, yapılan kavşağın trafiğin yoğunluğunu azaltmak yerine daha da arttırdığını ve kazalara neden olduğunu belirterek, kaldırılmasını talep etti. Kavşak, şikâyetler üzerine yapımından iki ay sonra kaldırıldı. Bu defa 100 metre ilerisinde yeni bir kavşak yapımına başlandı. 2018 yılının başlarında bitirilen bu yeni kavşak da aynı şikâyetlere konu olarak çevrede yaşayan esnaf ve yurttaşları canından bezdirdi. Geçtiğimiz günlerde DBB tarafından yoğun şikâyetler üzerine kavşak tekrardan kaldırılarak, bu defa Bağcılar Mahallesi’nde Orhan Doğan ile Yenihal 2 Caddesi’nin kesiştiği noktada yeni bir kavşağın yapımına başlandı. DBB kayyımı Cumali Atilla tarafından iki kez yenilen proje, bu defa atanan yeni kayyum Münir Karaloğlu tarafından yıkılarak iki yılda üçüncü kez tekrardan yapıldı. Kavşak ve refüj çalışmaları ile beraber bordür ve parke kullanılarak yapılan bu projenin maliyeti ise bilinmiyor.

“HALKIN DEĞİL MÜTEAHHİTLERİN TALEBİYLE PROJE YAPILIYOR”

DBB eski Meclis üyesi Şaban Karakaş, kavşakların yapımına ilişkin “facia” değerlendirmesinde bulundu. Bizzat yolu sıkça kullandığını ifade eden Karakaş, kavşağın ilk yapılması gereken yere en son yapıldığını dile getirdi. Karakaş, “Bir inşaat mühendisi veya elektrik mühendisi değilim. Yaptıklarının yanlış olduğunu o dönem defalarca dile getirdik. Peki, bu projelerin sürekli ısıtılıp yeniden yapılması ne anlama geliyor? Burada halka hizmet söz konusu değil. Normal bir vatandaş olarak köprünün ağzında bir kavşağın yapılamayacağını biliyorsam, DBB’nin kendi bünyesinde barındığı mühendis bunu bilmiyor mu?  Tabiî ki biliyorlar, burada halkın talepleri değil kendi müteadditlerinin talebi doğrultusunda projeler yapılıyor. Diyarbakır’ın her tarafı benzer projelerle yapboz tahtasına döndü" dedi. DBB kayyumu Münir Karaloğlu'nun "Mesele işsizlik değil, iş beğenmezliktir!” açıklamasını anımsatan Karakaş, “Halka iş yok ama müteahhitte iş çok” ifadelerini kullandı.