Diyarbakır merkezli Ekonomi ve Toplum Akademisi, İlkbahar dönemi eğitim seminerleri programı başladı.

Diyarbakır merkezli kurulan Ekonomi ve Toplum Akademisi ilkbahar dönemi online seminerlerini başlattı. Seminer programında dijital dönüşüm, virüsten korunma ve tarımsal üretim ile doğayla dost yaşam mümkün mü gibi konu başlıkları yer alıyor.

PANDEMİ GÜNLERİNDE ONLİNE VE DİJİTAL SEMİNERLER

Pandemi günlerinde ilan edilen sokağa çıkma yasaklarıyla online güvenilir bilgiye ihtiyaç artarken, Ekonomi ve Toplum Akademisi bu ihtiyaca yanıt olabilecek seminerlerini dijital ortamda başvuru sürecini tamamlamış katılımcıları ile paylaşıyor. Projenin koordinatörü Duygu Berekatoğlu akademiye ilişkin bilgi verdi. Berekatoğlu, Akademi bünyesinde bölgenin fiziki ve sosyal değerleri ağırlıklı dijital seminerler hazırlandığını belirtti.

GÜNLÜK YAŞAMA DAİR İÇERİKLER

Berekatoğlu, projeye ilişkin şu bilgileri verdi: Bölgemizde balkon bahçeciliği ve küçük ölçekli tarım artarken, ilkbahar dönemi seminerlerinde, akademi katılımcıları için etnobotanik insan bitki ilişkisi tanımlanıp, permakültür nedir, bölgenin endemik bitkileri hangileri, atık yönetimi gibi günlük yaşama dair içerikler sunuluyor.

MEZOPOTAMYAYA ÖZGÜ ENDEMİK BİTKİ TÜRLERİ

Fotoğraflarla desteklenen seminerlerde Mezopotamya'ya özgü endemik bitki türlerini görmek mümkün. Hasankeyf'te Ilısu Barajı'nın faaliyete geçmesiyle türü tehdit altına giren bitkilere yönelik bilgi ve farkındalık çalışması da akademinin online yayınlarında yer alıyor. Virüs pek çok kişinin yaşamını dönüştürürken, dışarıda daha hızlı bir dijital dönüşüm yaşanıyor. Toplumların yapay zeka ile uyumlanma sürecinin, artan teknoloji kullanımı nedeniyle ivme kazandığı bugünlerde, Ekonomi ve Toplum Akademisi bu alanda da katılımcılarına seminerler veriyor. Hijyen kaygısı nedeniyle para ile temasın azaltılmaya çalışıldığı bu yeni dönemde, dijital cüzdan ile kripto para yaygınlaşacak mı tartışması da akademi seminerlerinde yürütülüyor. Bunların yanı sıra seminerlerimizde, koronavirüsün yurttaşlarda oluşturduğu endişeyi azaltabilmek amacıyla, korunma tedbirleri ve ruh sağlığını iyileştirmeye yönelik öneriler tıp doktorları ve akademisyenlerce aktarılıyor. Yeni Yaşam Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Ekonomi ve Toplum Akademisi, Hollanda Büyükelçiliği Matra fonu desteğiyle hayata geçiriliyor. Hak temelli çalışan Yeni Yaşam Derneği, ağırlıklı olarak Diyarbakır ve çevre illerde aktif olan bir sivil toplum kuruluşudur.