Diyarbakır’da iki gündür etkisini gösteren sağanak yağmur, bazı bölgelerde sele neden oldu. Köprülü kavşaklardaki alt geçitlerin suyla dolduğu kentte onlarca araç mahsur kaldı, bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Mahsur kalan araçlar çekici yardımıyla kurtarılmaya çalışılırken caddelerde trafik durma noktasına geldi. Merkez Kayapınar ilçesinde bir binanın giriş merdivenleri çöktü, apartman çevresi polis tarafından güvenlik şeridiyle kapatıldı. Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ve Sur ilçelerine iki yıldırım düştü. Sur ilçesine bağlı İskenderpaşa Mahallesi’nde bir binanın çatısına isabet eden yıldırım nedeniyle çatıdan düşen parçaların isabet ettiği iki araçta hasar meydana geldi.

ÇADIRKENT TAHLİYE EDİLDİ

Diyarbakır'da, Dicle Nehri kenarına kurulan ve binlerce depremzedenin kaldığı çadırkent, yağışlar nedeniyle tahliye edildi. Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, çadırkentte barınan depremzedelerin, meteorolojik veriler ışığında tedbir amacıyla geçici olarak Yeşilay Rehabilitasyon Merkezi’ne yerleştirildiği belirtildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Silvan yolu üzerindeki çadırkentte barınan depremzede vatandaşlarımızın, meteorolojik veriler ışığında tedbir amacıyla geçici süreliğine Yeşilay Rehabilitasyon Merkezi’ne yerleştirilmeleri kararlaştırılmış olup, vatandaşlarımızın tahliyeleri valiliğimiz koordinesinde ilgili kurumlarımızca devam etmektedir. Hava şartlarının normalleşmesinin ardından vatandaşlarımızın tekrar çadırkente yerleşmeleri sağlanacaktır. Hâlihazırda, çadırkentimizde herhangi bir sel baskını veya taşkın riski bulunmamaktadır. Vatandaşlarımızın can güvenliği ve en iyi şekilde barınmalarını sağlamak üzere çalışmalarımız titizlikle devam edecektir."

AFAD ise kent genelinde etkili olan yağış nedeniyle sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalar konusunda uyarılarda bulundu.