Amed Emek ve Demokrasi Güçleri, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle 4 Eylül günü İstasyon Meydanı’nda “Barış Mitingi” düzenleyecek. "Dem Dema Qêrîna Aşîtiyê Ye! Şimdi Barışı Haykırma Zamanı! Wext Wextê Berzkerdîşê Vengê Aşitiyê Yo!" şiarıyla organize edilen miting, saat 14.00’da başlayacak. Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri ve demokrasi güçleri bileşenlerinin katılacağı mitingde, barış mesajları verilecek. 

Miting için merkez ve kırsal ilçelerde başlatılan çalışmalar kapsamında broşürler dağıtılarak, yurttaşlar mitinge davet ediliyor. 

"MİTİNGE SES VERMELERİ GEREKİYOR"

Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) Diyarbakır Şube Eşbaşkanı ve Miting Tertip Komitesi üyesi Süleyman Bozkurt, barışa bu süreçte daha anlamlı ve daha güçlü bir şekilde ses verilmesi gerektiğini belirterek, “Annelerin, gençlerin, çocukların, bu süreçte sokaklara inerek bir bayram coşkusuyla İstasyon Meydanı'nda bu mitinge ses vermeleri gerekiyor. Eğer gerçek anlamda barış haykırılarak, yüksek bir tonda ses verilirse bu topraklara barışın geleceğini unut ediyoruz” dedi.

Yaşanan süreçlerden kaynaklı barışa her geçen gün daha çok ihtiyaç duyduklarını ifade eden Bozkurt, “Temelde, siyasi iktidarların, siyasî partilerin çatışma kültüründen çok; barış ve uzlaşma dilini, sorunları masanın etrafında oturup çözmemin daha anlamlı olduğunu düşünüyoruz. Çünkü masanın etrafında oturup geliştirilen bir çözüm, Ortadoğu halkları için de gelecekte büyük bir anlam ve bir yaşamın filizlenmesi anlamına gelmektedir” ifadelerini kullandı.

"HALKIN TALEBİ MÜZAKERE"

Halkın temel taleplerinin sorunların çatışmasız ortamda masa üzerinde çözülmesi olduğunu dile getiren Bozkurt, şöyle konuştu: “Halk, giden her bir canın toprağa yaslanan her bir bedenin bu halkların canlarından gittiği bilincinde. Bir çocuğun doğup büyütülmesi ve hiç yoktan toprağa yaslandırılmasını hiç kimse istemez. İnsanların temel talebi sorunların müzakere, diyalog ve karşılıklı empatiyle çözülmesidir.”

Miting nedeniyle Diyarbakır Valiliği’ne başvuru yaptıklarını ve sonucunu beklediklerini kaydeden Bozkurt, tüm kurumları ziyaret edip broşür ve afiş çalışmaları yapacaklarını ifade ederek, “Sokak sokak, kahve kahve, kafe kafe gezip barışın ne kadar önemli olduğunu insanlara anlatacağız” dedi. 

Mitinge katılım çağrısında bulunan Bozkurt, “Şimdi bir şeyler yapmak isteyen ve geleceğe umutla bakmak isteyen tüm kesimleri, bir bayram coşkusuyla 4 Eylül’de İstasyon Meydanı’na bekliyoruz” diye belirtti.