Diyanet'te güvenlik ve temizlik personeli gibi daimi işçi statüsünde bulunan işçilerin, Erbaş’tan başlayarak tüm Diyanet personelinden daha pahalıya yemek yediği ortaya çıktı. 

Cumhuriyet Gazetesi'nden Sefa Uyar'ın haberine göre, güvenlik ve temizlik personelinin yemekhanede bir öğün için ödediği ücret, 2022’de 11 liradan 15 liraya yükseldi. Bu personel, 2022’nin ilk 6 ayında her gün bu ücreti ödedi.

Ancak arasında Erbaş, yardımcıları ve genel müdürlerin yer aldığı, göstergesi 4800’den yüksek olan tüm personel, 2022 başından itibaren yemek için 12 lira 25 kuruş ödüyor.

Daire başkanları yemek için yalnızca 10 lira veriyor. Müfettişlerin, Diyanet İşleri uzmanlarının ödediği ücret 9 lira 40 kuruşken, şube müdürleri, bilgisayar programcılarının ödediği ücret ise 9 lira. Döner Sermaye İşletme Müdürü, başkanlık müşaviri, hukuk müşaviri, mühendisler, daire doktorları da yemek ücreti olarak 10 lira veriyor. 

BAYRAM SONRASI YEMEKLER ZAMLANACAK

Söz konusu durumun, özellikle güvenlik ve temizlik personeli arasında “rahatsızlık yarattığı” belirtiliyor. Konunun iletildiği bir Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı’nın “İşçiler benden pahalıya mı yiyiyor?” dediği öğrenildi. Buna karşın yemek ücretlerinde olumlu yönde gelişme yaşanmadı. Aksine, bayram tatilinin bitmesiyle yemek ücretlerine zam geleceği öğrenildi.