BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre; Diyanet İşleri Başkanlığı, 2023 yılında satışa çıkaracağı dergilerin basım anlaşmasını tamamladı. Hemen her yıl on milyonlarca liralık matbaa harcamasına imza atan başkanlık, 2023 yılı için bastıracağı beş dergi için de kesenin ağzını açtı. Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Döner Sermaye İşletmesi, “Aylık”, “Aile”, “Çocuk”, “Okul Öncesi” ve “Gerçekten” isimli dergilerin basımı için Kasım 2022’de ihale düzenledi. İki kısma bölünen ihaleler kapsamında iki farklı şirket ile sözleşme imzalandı.

İhale sözleşmelerine göre, Diyanet Aylık Dergi ile Diyanet Aile dergisinin basımını Başak Matbaacılık isimli şirket üstlendi. Şirket ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan sözleşmenin bedeli kayıtlara, 16 milyon 848 bin TL olarak geçti. Diyanet Çocuk dergisi, Diyanet Okul Öncesi dergisi ve Geçerken dergisinin basım işi ise İhlas Gazetecilik’e verildi. Şirket ile Diyanet arasında 17 milyon 790 bin TL’lik anlaşma yapıldı. Böylelikle Diyanet İşleri Başkanlığı’nın dergilerinin 2023 yılı basımı için harcanan miktar 34 milyon 638 bin TL’ye ulaştı.

MEB REKLAMINI YAPIYOR

Diyanet’in dergileri öngörülen satış sayısına ulaşamayınca kamu idarelerince hemen her yıl adeta seferberlik ilan ediliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı, aralarında Diyanet Çocuk dergisi ile Diyanet Arapça İlim dergisinin de yer aldığı, yayıncısı olduğu toplam beş derginin tanıtımı için MEB’den yardım isterken; İlçe müftülükleri, dergilerin ismini ve yıllık abonelik fiyatını içeren listeyi Milli Eğitim müdürlüklerine göndererek okullarda tanıtım yapılmasını talep ediyor.