Kıdem tazminatının bir kısmının fona devredileceğine dair tartışmalar büyürken Türk-İş ve Hak-İş'in ardından bir açıklama da DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu'dan geldi. Çerkezoğlu, "Kıdem tazminatına dokunmayı aklınızdan bile geçirmeyin" dedi.

Kıdem tazminatı hakkına dönük kamuoyuna yansıyan yeni planlar ile ilgili olarak açıklama yapan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu; “Kıdem tazminatına dokunmayı aklınızdan bile geçirmeyin!” dedi.

"KIDEM TAZMİNATINA YÖNELİK ÇEŞİTLİ PLANLAR VAR"

Kıdem tazminatını ortadan kaldırmaya, budamaya, el koymaya dönük çeşitli yeni planların olduğunu vurgulayan Çerkezoğlu şöyle devam etti: “Hükümet her zaman yaptığı gibi konunun asıl muhatapları olan bizleri görmezden gelerek gizli kapalı biçimlerde nabız yoklamaya çalışıyor. Kıdem tazminatını yok etme planı için zemin oluşturmaya çalışıyor. Bugüne kadar defalarca söyledik. Bir kez daha net biçimde söyleyelim: Kıdem tazminatı hakkını ortadan kaldırmaya, daraltmaya ve budamaya dönük her türlü girişime karşıyız.

"HÜKÜMETİ UYARIYORUZ: İŞİNİZE BAKIN"

Kıdem tazminatının bir işveren yükümlülüğü olduğu, son ücret üzerinden hesaplandığı ve iş güvencesi dayanağı olduğunun altını çizen Çerkezoğlu şunları söyledi: “Kıdem tazminatını işveren yükümlülüğü olmaktan çıkaracak, son ücret ile bağını koparacak, iş güvencesi dayanağı olmaktan çıkaracak her türlü dayatma, bir müzakerenin değil ancak mücadelenin konusu olabilir. Memleketin gündemi kıdem tazminatı değildir. Kıdem tazminatı bir sorun değildir, haktır. Hükümeti uyarıyoruz. İşinize bakın! İşiniz işsizlik sorununu çözmek. İstihdam yaratmak. Vatandaşın gelirini korumaktır. İşiniz salgın günlerinde çöken ekonomiyi canlandırmaktır.” “İşçilerin 90 yıla yaklaşan en köklü kazanılmış hakkı olan kıdem tazminatına göz dikmeyi bırakın” diyerek iktidara seslenen Çerkezoğlu; “Kıdem tazminatı sadece dünün ve bugünün değil, geleceğimizin de kazanımıdır, gençlerimizin ve çocuklarımızın emanetidir. İşçinin alın terinin, emeğinin karşılığı olan kıdem tazminatını kimseye yedirmeyiz. Kıdem tazminatımızı korumak için dün olduğu gibi bugün de sonuna kadar direneceğiz. 15-16 Haziran büyük işçi direnişinin 50'nci yılında hükümeti uyarıyoruz. İşçiler dün nasıl sendikalarına sahip çıktıysa bugün de kıdem tazminatı hakkına sahip çıkmakta tereddüt etmeyecektir.