İzmir Dikili Belediyesi, 6-7 Ağustos'ta Çandarlı Kültür, Demokrasi ve Emek Festivali’ni düzenleyecek. Belediye Başkanı Adil Kırgöz Gripin ve Aydilge konserlerinin olacağı festivale yurttaşları davet etti.

Festival kapsamında iki gün boyunca 13.00-15.00 saatleri arasında Dikili Belediyesi Çandarlı Ek Hizmet Binası yanında Savaş Tercan Tiyatrosu’nun tahta bacak, palyaço, kukla, tiyatral animasyon gösterimi ile balon şişirme ve yüz boyama etkinlikleri yapılacak. Ayrıca aynı yerde 13.00-23.00 arası Dikili Belediyesi Çini, Seramik, Yağcıbedir Halı Dokuma ve Islak Keçe sergileri açık olacak.

GRİPİN VE AYDİLGE KONSERİ

Çandarlı Orhan Hassoy Stadyumu’nda yarın akşam Türk pop müziğinin sevilen gruplarından Gripin hayranlarıyla buluşacak. Çandarlı Kültür, Demokrasi ve Emek Festivali, 7 Ağustos Pazar akşamı Aydilge konseri ile son bulacak. Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz yoğun bir program olacağını belirterek şöyle konuştu:

“17-18-19 Ağustos'ta plaj futbolu, 20-21 Ağustos'ta ayak tenisi, 22-28 Ağustos'ta ise 1. Dikili Kitap Günleri etkinlikleri olacak. Yine 30-31 Ağustos-1 Eylül tarihlerinde Kültür, Demokrasi ve Emek Festivali'ni düzenleyeceğiz. 14-18 Eylül'de U-19 Dünya Voleybolu Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak tüm dünyanın ilgi ve dikkatini Dikili'mize çekeceğiz. Kentimizde tüm vatandaşlarımız bu dönemi dolu dolu yaşayacak. İlk olarak Çandarlı Kültür, Demokrasi ve Emek Festivali’ni düzenliyoruz. Tüm hazırlıklar tamamlandı. Çocuk etkinliklerimiz, sergilerimiz ve konserlerimiz ile festivalimizin güzel ve verimli geçeceğine inanıyorum. Antik dönem kaynaklarında eski adı Pitane olarak geçen Çandarlı’mıza herkesi bekliyoruz.”