Medyascope'dan Ferit Aslan'ın haberine göre Dicle Üniversitesi’nde öğretim üyesi kadrosunda bulunan ve kent merkezinde özel muayenehane açan profesör ve doçentlerin mesai saatlerinde bile üniversiteye gelmediklerine yönelik şikayetler üzerine Tıp Fakültesi Dekanlığı, Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimliği ve Diyarbakır Sağlık Müdürlüğü yetkilileri tarafından denetim yapıldı. Hastanede olması gereken saatlerde özel muayenehanelerinde bulundukları tespit edilen 15 profesör ve doçent hakkında tutanak tutuldu.

Hakkında soruşturma açılanlar arasında eski rektör de var

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından hakkında soruşturma açılan akademisyenler arasında eski rektör Prof. Dr. Talip Gül de bulunuyor. Soruşturma soncuna göre 15 profesör ve doçente cezai işlemin uygulanacağı belirtilirken, üniversite yetkilileri yoğun şikayetler nedeniyle denetimlerin artarak devam edeceğini söyledi.

Üniversite personelini bile dışarıda muayene ediyorlar
Yetkililer, mesaide olması gerekirken özel muayenesinde olan akademisyen sayısının 15 ile sınırlı olmadığını, bu durumdan hastanede çalışan diğer hocaların da şikayetçi olduğunu söyledi. Dışarıda özel muayenehane açan ve muayene ücreti olarak yüksek miktarda para alan akademisenlerin üniversite personelini bile hastane yerine özel muayenehanelerinde muayene ettikleri şikayetler arasında yer alıyor.