Türk Tabipleri Birliği’ni hedef göstermeye devam eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “TTB’nin dünü, bugünü, bütün fiili ve eylemleri incelenecek, gerekirse hazırlanacak dosya Cumhuriyet Savcılıklarına intikal ettirilecektir” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) kapatılmasına ilişkin 16 Eylül’de yaptığı açıklamanın ardından kendisine iletilen bir soruya yazılı yanıt verdi. TTB’yi incelemek için heyet kurduklarını belirten Bahçeli, “TTB’nin dünü, bugünü, bütün fiili ve eylemleri incelenecek, gerekirse hazırlanacak dosya Cumhuriyet Savcılıklarına intikal ettirilecektir” dedi. Bahçeli'nin açıklamalarının tamamı şu şekilde:

"ÜMİDİMİZ KİRLİ ÇAMAŞIRLARIN ORTAYA ÇIKMASIDIR"

“Bugünden geçerli olmak üzere, Başkanlık Divanı üyesi bir arkadaşımızın başkanlığında bir heyet teşekkül etmiştir. Bu heyet marifetince Türk Tabipleri Birliği’nin dünü, bugünü, bütün fiili ve eylemleri incelenecek, gerekirse hazırlanacak dosya Cumhuriyet Savcılıklarına intikal ettirilecektir. Ümidimiz, kirli çamaşırların ortaya çıkmasıdır."

"DERHAL KAPATILMALIDIR"

"Adı Türk olan, gerçekte bölücülüğün ve terörizmin saklandığı karanlık oluşum olan bu birliğin milletimizin ne bir özlemini ne de hedef ve hayallerini paylaştığı vakidir. 16 Eylül’de Twitter’den yaptığım açıklamanın sonuna kadar arkasındayım. Türk Tabipleri Birliği derhal kapatılmalıdır. Aynı zamanda dediğim şudur: Bu Birliğin yöneticilerinden hesap sorulmalıdır."

"GEREĞİ ACİLEN YAPILMALIDIR"

“TTB kapatılsın” çağrısından sonra TTB’ye destek amacıyla telefon açan kişileri hedef alan Bahçeli, son olarak şunları ifade etti: HDP’nin yanında hizaya giren Türk Tabipleri Birliği Başkanı’na destek amacıyla telefon kuyruğuna girenler bize göre kendilerine yakışanı yapmıştır! Biz millet ne diyorsa onu söylüyoruz. Türkiye’ye husumet besleyen mihraklara da her zeminde karşı çıkacağız. Diyeceğim odur ki, Türk Tabipleri Birliği yeni tip Corona virüs kadar tehlikelidir. Ve gereği acilen yapılmalıdır."

NE OLMUŞTU?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, koronavirüs salgınında yoğun çalışmalar yapan ve hükümete önerilerde bulunan TTB’yi hedef almıştı. Bahçeli TTB’nin “koronavirüs kadar tehlikeli” olduğunu iddia ederek TTB’nin gecikmeksizin kapatılması gerektiğini öne sürmüştü.