MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Cumhurun Erdoğan'ı seçeceğini" söylediği konuşmasında  Yahya Kemal Beyatlı'nın "İnsan alemde hayal ettiği müddetçe yaşar" şiirini okudu. Cumhur İttifakı'nın yoluna devam ettiğini dile getiren Bahçeli, anket sonuçlarını dikkate almadıklarını dile getirdi. Algı operasyonlarına bakmadıklarını söyleyen Bahçeli, "Sahte anketlere hiç takılmıyoruz. Sipariş kamuoyu araştırmalarıyla itibar cellatlığı yapanlara diyoruz ki sizler biz yok sayacaksanız, bizler daha çok var olacağız.  Anketler partimizi ha yükseğe çıkarmış, ha dibe çekmiş, hiç önemli değil. Ellerinden ne geliyorsa onu yapsınlar. Hangi talimatı aldılarsa onun tatbik etsinler. Biri değil, alayı birden üzerimize gelsin. Güdümlü anket şirketlerinin hepsi birden ayaklarımız altında paspastır. Anketle doğmadık ki anketsiz ölelim." diye konuştu.

"FIRAT'IN DOĞUSUNDAN DA, BATISINDAN DA SÖKÜLÜP ATILMALIDIR"

Bahçeli, Suriye'ye yönelik olası askeri hareketa da değinerek, "Fitneni başı gövdesinden koparılacak, kökü de kazınacaktır" dedi. Bahçeli, "Terör örgütü Fırat'ın batısından da doğusundan da sökülüp atılmalıdır" dedi; konuyla ilgili olarak Yunanistan'ı suçladı. Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in "Ege'yi Yunan gölü haline getirmek ve gerekirse bir silahlı çatışma yaratmak" için sürekli provokasyon halinde olduğunu iddia etti. Bahçeli, "Miçotakis tıpkı dedeleri gibi tekraren maşalığa heves ediyor. Miçotakis Bilmelidir ki; el atına binen çok çabuk inecek. Güvendiği dağlara da kar yağacaktır." dedi.

"BİZ BU OYUNU BOZARIZ"

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala için adaylığa hevesli olduğunu söyleyen Bahçeli, "Bu zat önceliğimiz Türkiye diyor. Bu söze aslında kendisi bile inanmıyor. Sayın Kılıçdaroğlu, ne senin ne ittifak ortaklarının önceliği Türkiye'dir. Bize hikaye anlatmayın, sizi bilen biliyor. Terörle mücadelemiz kararlılıkla icra edilirken, yeni bir harekatın eli kulağındayken Kılıçdaroğlu'nun Terörle Mücadele Yasası'nı yumuşatma sözü vermesi, işbirlikçiliğin ve Batı'nın namına siyaset yaptığının belgesi ve tescilidir. Zillet İttifakı'nın tarihi vakarımızdan ve milli varlığımızdan rövanş ve intikam almaya gücü yetmeyecektir. Biz bu oyunu bozarız."" dedi.