DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, çeşitli illerde yaşanan orman yangınlarına karşı alınabilecek önlemlerin belirlenmesi amacıyla TBMM'nin acilen toplanması gerektiğini ifade etti.

"MÜDAHALELER YETERSİZ"

AA'nın aktardığı habere göre, Yeneroğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, müdahalelerin yetersiz olduğunu, söndürülen alanların soğutma çalışmalarının yapılamadığını söyleyerek, "Tarım ve Orman Bakanlığı'nın kapsamlı bir eylem planı, yeterli ekipman ve personeli yok. Taşıma sularla yangını söndürmeye çalışan vatandaşlarımızın çabalarını ve itfaiye çalışanlarımızın emeğini izliyoruz. Hepimiz Ege ve Akdeniz'deki vatandaşlarımızla aynı acıyı yüreğimizde hissediyoruz" ifadelerini kullandı.

"MECLİS'İ ACİLEN GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ"

Yeneroğlu, "Yangından etkilenenlere maddi yardım, kredi ve borçların ertelenmesi, borç ya da faizlerin silinmesi gibi desteklerin kanunen düzenlenmesi acilen şarttır. Bu yangınlarla neden etkin bir şekilde mücadele edilmediği sorusunu ortaya çıkarma noktasında iktidar, millet önünde hesap vermelidir. Bu nedenle TBMM'nin tatilde değil, görevinin başında olması gerekmektedir. DEVA Partisi olarak Meclis'i acilen göreve çağırıyoruz" diye konuştu.