DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen uzun süredir tutuklu bulunan İleri derecede demans hastası olan eski HDP  Eş Genel Başkanı Yardımcısı Aysel Tuğluk'un tahliye edilmesi gerektiğini ifade etti.

2016 yılından bu yanadır Kocaeli Kandıra F Tipi cezaevinde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un ilerlemiş demans hastalığına dikkat çeken DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen Tuğluk'un geçtiğimiz günlerde tahliye olan Çevik Bir gibi tahliye edilmesi gerektiğini söyledi.

Ekmen Tuğluk'un durumuna ilişkin şöyle konuştu;

"Kendimi savunabilecek durumda değilim demesine rağmen mahkemeye çıkararak ifadesini almaya çalıştı. Bu adaletsizliği hiçbir suretle kabul etmemiz mümkün değil. Aynı adalet sistemi birkaç gün önce Demans Hastası Cevik Bir'i tahliye ederken, HDP'li ismi ise cezaevinde tutmaya devam ediyor. Bu durum tüm vatandaşların kanun önünde eşit olduğunu belirten anayasanın bir kez daha yok sayılması anlamına geliyor. Bir an önce Aysel Tuğluk ve onun durumunda olan tüm mahkumların tahliye edilmesi ve kişiye özel hukuk işletilmesinden vazgeçilmelidir."