DEÜ Hastanesi Başhekim Vekili Prof. Dr. Semih Küçükgüçlü, sağlık çalışanlarının ek ödemelerdeki yüzde 20'lik kesintiye karşı yaptıkları eyleme karşı, AKP ve MHP ilçe örgütleriyle birlikte bir eylem düzenledi. Küçükgüçlü, sağlık çalışanlarına destek veren Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya’yı da hedef aldı.

Dokuz Eylül Ünversitesi (DEÜ) Hastanesi'nde koronavirüs (Covid-19) salgını sürecinde sağlık çalışanlarının ek ödemelerinde yaşanan yüzde 20'lik kesinti sağlık çalışanlarının tepkisine neden oldu. Sendikalar öncülüğünde gerçekleşen eylemlerde sağlık çalışanları yüzde 20’lik kesinti kararının kaldırılmasını talep etmişti. Son olarak bugün yapılan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır ve Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya katılmıştı. Bayır ve Sındır yaptıkları açıklamada, DEÜ yönetimini eleştirmiş ve pandemi sürecinde canını dişine takan sağlık çalışanlarının taleplerinin yerine getirilmesini istemişti.

AKP VE MHP İLÇE ÖRGÜTLERİYLE ORTAK EYLEM

Ege'de Sonsöz sitesinin haberine göre, DEÜ Yönetimi ise Türkiye’de çok fazla örneği olmayan bir karara imza atarak “eyleme eylemle yanıt verme” kararı aldı. Hastane Başhekim Vekili Prof. Dr. Semih Küçükgüçlü, Hastane Genel Sekreter Sahip Tiryakioğlu, akademisyenler, AKP Balçova İlçe Başkanı Berkan Yıldızhan, MHP İlçe Başkanı Fazıl Şahin ve belediye meclis üyeleri belediye binasının hemen yanında bulunan Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı.

"KESİNTİNİN NEDENİ POLİKLİNİKLERİ KAPALI OLMASI"

Grup adına açıklama yapan Küçükgüçlü, koronavirüs salgını sürecinde sağlık çalışanlarının ek ödemelerinde yaşanan yüzde 20'lik kesintinin bu süreçte poliklinik hizmet verilememesi nedeniyle olduğunu belirtti. Hasta sayısının azaldığını ve döner sermayeye konu olan tahakkuk tutarının da düştüğünü söyleyen Küçükgüçlü, "Doğal olarak hastanedeki mesai arkadaşlarımızın döner sermayeden aldıkları ek ödemelerde değişiklik olmuştur. Diğer bir ifadeyle ek ödemelerde yaşanan yaklaşık yüzde 20'lik kesintinin hastane yönetiminin keyfi bir uygulaması ya da tasarrufu ile yakından uzaktan ilgisi yoktur" ifadelerini kullandı.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA DESTEK VEREN ÇALKAYA HEDEF ALINDI

Hastanelerinin siyasetin "oyun alanı" olmadığını söyleyen Küçükgüçlü’nün hedefinde Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya vardı. Karagüçlü, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sağlık yerleşkemizin bulunduğu Balçova Belediyesi’nin hizmetleri ile yaşanan sıkıntılar vatandaşlardan bize sıklıkla iletiliyor. Balçova Belediye Başkanı'nın kendi sorumluluğu ve yetkisinde bulunmayan; hakkı ve hukuku olmayan bir konuda üniversite içerisinde bir açıklama yapması ise tam bir hadsizlik ve saygısızlıktır. Belediye Başkanı, öncelikle kendi çalışanlarına virüsten koruyucu önlemler aldırmalı, hizmet binalarında fiziki mesafe kurallarını uygulatmalı ve ilçe genelinde etkili dezenfektan işlemi yapmalıdır. Çalışanlarımızın canını dişine taktığı bir dönemde hastanemizi protesto etmek yerine asıl görevini yapmalıdır. Önümüzdeki süreçte gerekli önlemlerimizi alarak hastalarımıza hizmet vermeye devam edeceğiz."