İSTANBUL (AA) - Türk Telekom’un dijital televizyon platformu Tivibu, dünyanın en çok seyredilen derbilerinden Bayern Münih- Borussia Dortmund mücadelesini ekrana taşıyor.

Türk Telekom'dan yapılan açıklamaya göre, Der Klassiker adıyla anılan Bundesliga’nın iki dev kulübü, aralarındaki ezeli rekabetin sonucunu belirlemenin yanı sıra ligin kaderini belirleyecek maça çıkıyor.

Bundesliga’nın kaderini belirleyecek Der Klassiker heyecanı 1 Nisan Cumartesi günü saat 19:30’da başlıyor. Alman derbisi Tivibu Spor 3 kanalından naklen yayınlanacak.

Bayern Münih’te iyi bir sezon geçirmesine rağmen hakkında çıkan iddialar ve yönetimle arasında yaşanan sorunlar nedeniyle geçen hafta görevine son verilen Julian Nagelsmann’ın yerine tecrübeli teknik adam Thomas Tuchel getirildi.

En son Premier Lig ekiplerinden Chelsea ile birçok başarıya imza atan Tuchel, bir süredir kulüpsüz ve sessiz duruyordu. Daha öncesinde Bundesliga’da Bayern Münih’in ezeli rakibi Borussia Dortmund’un ve orta sıra takımlarından Mainz’ın teknik direktörlüğünü yapan Alman teknik adam Tuchel’i, Bayern Münih ile hem Bundesliga’da hem de Şampiyonlar Ligi’nde zorlu bir süreç bekliyor. ​​​​​​​

1965 yılından bu yana 134 kez karşı karşıya gelen iki kulübün 90’lı yıllardan itibaren aralarında başlayan rekabette Bayern Münih oldukça önde.

134 karşılaşmanın 66’sını Bayern Münih kazanırken, 31 kez Bundesliga şampiyonluğu yaşadı. Borussia Dortmund ise ezeli rakibi karşısından yalnızca 5 kez kupayı kaldırabildi. Bayern Münih’in sahası Allianz Arena’da oynanacak müsabakada ilk düdük 19:30’da çalıyor. 1 Nisan Cumartesi günü oynanacak mücadele Tivibu Spor 3’ten canlı izlenebiliyor.