Haber: İskenderun/SES

Hataydepremzede de Doğal Afet Sigortalar Kurumu (DASK) mağduru. Hasarlı binaları DASK’ın 2,5 aylık süreye karşın eksper görevlendirmediği gerekçesiyle AFAD Kriz Merkezi Başkanlığına başvuruda bulundu. Depremzedeler muhatap bulamadıklarını da belirterek konutlarının onarımını yapamadığını kaydetti. Bugün kriz merkezine yaptıkları başvurularında “Gerçek zararın tesbiti açısından eksper zaruridir, sadece çevre ve şehircilik bakanlığının az hasarlı tesbiti ile yüzde 15 gibi komik bir rakamın ödenmesi gerçekliğe, sigortacılık mevzuatına ve hukuka aykırıdır” dedi.

DASK mağdurları adına kriz merkezine başvuru sonrasında açıklama yapan Selim Karagün, “Depremde evlerimiz ciddi hasar gördü. Fakat hasar dosyası açmamıza rağmen DASK kurumunda yaklaşık 2-2,5 aylık süre zarfında henüz dairemize DASK eksperi atanmadığı gibi,talebimiz olmamasına rağmen yüzde 15 gibi komik bir tutar ödenerek dosyamız kapatılmaya çalışılmaktadır” diye konuştu.

Yatırılan tutarın konutlarının hasarını karşılamadığını, eksper atanmadığı için onarım yapamadıklarını, dolayısıyla halen konuklarını kullanamadıklarını aktaran Karagün, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Biz uzun zamandan beri sabırla istek üzerine DASK’a e-posta gönderiyoruz, telefonla arıyoruz, mağduriyetimizi belirtiyoruz. Ayrıca evimizi yaptırmaya başlayamıyoruz, enkazımızı kaldıramıyoruz. DASK eksperi bakmadığı için diğer sigorta şirketleri herhangi bir ödeme yapmayı kabul etmiyor. Dolayısıyla çadırlarda ya da yakınlarımızın yanına sığınarak barınmak zorunda kalıyoruz. Bu mağduriyetimizin bir an önce giderilmesini arzu etmekteyiz. Öyle ki, bir eksper sitemize atansa 480 daire artı 30 dükkandan oluşmaktadır ve etrafımızdaki bir çok sitede aynı problem mevcut. Bir çok ilde de aynı problemin olduğunu belirledik. Bir eksper atandığında yaklaşık 1-2 günde bu ekspertiz raporları tamamlanabilecek, gerçek hasar durumu ortaya çıkabilecek, siz de evlerimizi yaptırarak konutlarımızda barınmaya başlayabileceğiz.”

862951664014331

Yerel Medya Koordinasyonu