CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, 6 Şubat depremleri sonrasında Hatay Defne ilçe Hancağız köyünde vatandaşın derdini dinledi. Üreticiler yem sorunu yüzünden hayvanlarını ucuza satmak zorunda kaldığını ifade ederek devletten destek beklediğini dile getirdi.

"İNEĞİ NASIL BESLEYECEK YEM YOK"

Gaytancıoğlu, şunları söyledi:

"Ben buraya depremden 5 gün sonra geldim. Önce Kahramanmaraş’taydım sonra bu köye geldim. Sizlerle görüştüm hatta. Bu ahırda çok az bir yıkıntı vardı ama içinde inekler vardı. Şimdi depremin 20. günündeyiz yani 15 gün sonra bir daha geldim içindeki inekler gitmiş. Satıldı mı, neden? Siz burada üretime devam etmezseniz ne olacak, göç mü etmenizi istiyorlar? İnsanlarımız burada kalmak istiyor. Üretmek, destek istiyor. Şimdi sütü nasıl satacak, inek kalmadı. İneği nasıl besleyecek yem yok. Ahır yıkıldı, destek bekliyor. Ne yaptılar inekleri. Hala enkaz altında kaldı. Kalanlar ne oldu? Satmak zorunda kaldı."

“BURAYI TERK ETMEYECEĞİZ”

Üretici Selahattin Kırık, köyünde yaşamak istediğini belirterek şunları kaydetti:

"Bakacak güç yok, ahırlar yıkıldı. Besleyecek yem kalmadı. Alışveriş yapacak yer de yok. Yem verildi o da hayvan başı yarım çuval. Biz gitmeyeceğiz, burayı terk etmeyeceğiz. Ne pahasına olursa gitmeyeceğiz. Hayvancılık yapan arkadaşlar ilk bir hafta sütünü satamadı zaten mahalleye dağıttılar."

"KORKUNUN ESİRİ HALİNE GETİRDİ"

Bir depremzede üretici de, ahırlarının zarar gördüğünü ifade ederek, "İkinci depremden sonra evlerle birlikte ahırlar da gitti. Tarım alanları da zarar gördüğü için insanların birinci depremdeki psikolojisinden sonra ikincisi tamamiyle onları korkunun esiri haline getirdi. Hepimiz korkuyoruz ama esiri olmak bambaşka bir şey" dedi.  

Bir başka depremzede de, hayvanların satış fiyatının piyasanın altında olduğunu anlatarak, "Şöyle bir örnek söyleyeyim bir tane hayvan vardı. 40 kilo süt veriyordu. Gözümün önünde satıldı. 12 bin liraya satıldı" diye konuştu.