Depreme Kahramanmaraş’taki evlerinde yakalanan Bozdemir ailesi, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Kampüsü içerisindeki Asımın Nesli Yurduna yerleştirildi. Kemal Bozdemir, "İkinci sallantıda zaten 7.6’lık depremde bina gözümün önünde olduğu gibi tost gibi oldu. Çok kötü bir geceydi. Nereye baksak yıkımlar oluyordu. Hala şoktayız" dedi.

"UYUYAMIYORUZ"

Depremzede Kemal Bozdemir şunları söyledi:

"Gece saat 04.17 gibi uyandım. Uyandığımda deprem oldu ama çok felaket bir şekilde. Odaların içi bembeyazdı, ışıklar yanmıyordu ama her taraf aydınlıktı. O ışığın ne olduğunu dışarıya çıktıktan sonra fark ettim. Eşimi, çocuğumu kaldırdım. Odaya gidemediğim için çocuğumu ben kaldıramadım. Çocuğumu eşim aldı. Sonra dışarıya çıktık, çok kötü bir şekilde yağmur yağıyordu. Ne olduğumuzu şaşırdık. Şu anda bizde derin bir iz bıraktı. Şu an bile hala yatarken gözümüzün önünden gitmiyor, uyuyamıyoruz. Kapılar kilitlenmişti, açamıyorduk, zor açılıyordu. İlk depremde biz dışarıya çıktık. Oturduğumuz ev zaten bir 40 yıllık falan bir yer, 3 katlı eski yapı. Onun aşağısında komşumuzun 10 yıllık evi vardı o yıkıldı. Diğer 2 yıllık olan yanlış hatırlamıyorsam 7-8 katlı rezidans vardı. İlk depremde oradan çıkanlar oldu ama kapıların zorlanmasından, kapıların açılmamasından dolayı çıkamayan arkadaşlar oldu. İkinci sallantıda zaten 7.6’lık depremde bina gözümün önünde olduğu gibi tost gibi oldu. Çok kötü bir geceydi. Nereye baksak yıkımlar oluyordu. Hala şoktayız, gözümüzün önünden gitmiyor. Ne yapacağız ne edeceğiz düşünce içerisindeyiz. Artık kalacak yerimiz falan da olmadığı için orada 1 hafta falan emniyette kaldık. Sağ olsunlar yardımcı oldular. Çocuğumuz orada hastalanınca Burdur’a gelmek zorunda kaldık. Şimdi buradayız, merak ediyoruz artık ne zaman gideceğiz ne yapacağız, henüz herhangi bir şey bilmiyoruz. Bu gibi şeyler düşünüyoruz. Hakkımızda hayırlısı, Allah kalanlara sağlık versin, ölenlere Allah rahmet eylesin."

"YAKINLARIMIZDAN ÇOK KAYIPLARIMIZ OLDU"

Duran Bozdemir de “İlk gün yağmurda dışarıda kaldık. İkinci gün Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü’ne sığındık ve 4 gece orada kaldık. Daha sonra devletimizden Allah razı olsun bizi Antalya’ya getirdiler ve daha sonra da Burdur’a getirdiler. Allah’a şükür şu an çok iyiyiz, çok huzurluyuz ama yakınlarımızdan çok kayıplarımız oldu. Mahallemde çok komşularım gitti. Onlara çok üzülüyorum, diyecek söz bulamıyorum” dedi.