Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerden etkilenen illerde bulunan orman köylüleri ve kooperatiflerinin kredi taksitleri 31 Aralık'a kadar ertelendi. Erteleme, depremin yaşandığı 6 Şubat’tan geçerli olacak. Ayrıca yönetmelik gereği bu alacaklar için erteleme süresince herhangi bir faiz tahakkuk ettirilmeyecek.

Orman Genel Müdürlüğü’nün, Orman Köylülerinin Kalkındırılmalarının Desteklenmesi Faaliyetlerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. Söz konusu yönetmeliğe geçici bir madde eklenerek, orman köylüleri ve kooperatiflerinin kredi ödemelerine kolaylık getirildi.

KREDİ TAKSİTLERİ BAŞVURU ŞARTI ARANMAKSIZIN 31 ARALIK'A KADAR ERTELENDİ

Buna göre, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen illerde yönetmelik hükümleri kapsamında kredi kullandırılan orman köylüleri ve kooperatiflerinin, 6 Şubat-31 Temmuz arasındaki dönemde tahsil edilmesi gereken kredi taksitleri, başvuru şartı aranmaksızın 31 Aralık'a kadar ertelendi. Bu alacaklar için erteleme süresince herhangi bir faiz tahakkuk ettirilmeyecek. Erteleme, 6 Şubat’tan itibaren geçerli olacak.