Denizli'de gazeteciler, Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nin seçimi için sandık başına gitti. Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde yapılan seçimde oy kullanan 142 üyeden 7 üyenin, zarfın içine 'Sansür Yasasına Hayır' yazılı kâğıt bıraktığı öğrenildi.

Haber: Ayhan Çimendağ

Sandığa 'Sansür Yasasına Hayır' yazısı atanlardan biri olduğunu söyleyen yerel gazeteci Mehmet Özden "Biz gazeteciler her zaman baskı altında çalışmak zorunda bırakılıyoruz. Yeni yasa ile gazetecilerin sesi iyice kısılmaya çalışıyor. Bu yasa; gazeteciliğin geriye sürüklenmesi, gazetecilerin haber üretirken daha da tedirgin olması ve mesleğe olan güvenirliliğinin azalmasından başka hiçbir işe yaramaz." dedi.

"BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ MÜCADELESİ YÜKSELTİLMELİ"

Gazeteci Özden "Başkalarının sesini kamuoyuna duyurabilmek için önce kendi sesimizi duyurabilmeliyiz. O sebeple Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nin seçiminde böyle bir protesto gerçekleştirilmesinin çok önemli olduğu kanısındayım. Çünkü; önceki yönetimlerde ve aday yönetimlerde '29. madde hariç bu yasanın altına imzamı atarım' diyenler hala var. Biz mesleğin onuruna, meslek özgürlüğümüze sahip çıkacak temsilciler istiyoruz. Gazeteciler basın özgürlüğü için mücadeleyi daha da yükseltmeli." diye konuştu.

YENİ BAŞKAN OSMAN NURİ BOYACI OLDU

229 gazeteci üyenin bulunduğu Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde Osman Nuri Boyacı 119 oy ile yeni başkan seçildi. Diğer aday Mümtaz Dündar ise 15 oy aldı. Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nin yeni Yönetim Kurulu'nda Mesut Güler, Serkan Urgancı, Yalçın Bağbozan, Selami Aydın, Serap Sofulu, Özkan Tokmak, Mustafa Acar ve Tahir Aygün yer aldı.