Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, İnsan Hakları Gündemi Derneği (İHGD) Yönetim Kurulu Başkanı Özlem Yılmaz’ın “Deniz Poyraz Davası” isimli sosyal medya hesabından 17 Nisan 2022 tarihinde yapılan ve Yılmaz’ın da şahsi sosyal medya hesabından retweetlediği paylaşım nedeniyle yargılandığı davanın ilk duruşması İzmir 21'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya, “Terörle mücadelede görev almış kamu görevlisini hedef göstermek” ve “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret etmek” iddialarıyla yargılanan Yılmaz ve avukatları katıldı.

Kimlik tespitinin ardından başlayan duruşmada ilk olarak savunma yapan Özlem Yılmaz, Deniz Poyraz davasına müdahil olarak katıldığını ve soruşturmanın talep edildiği gibi etkin bir şekilde yürütülmediğini söyledi. Yılmaz, “Bir hukukçu ve hak savunucusu olarak bu durumu kamuoyu ile paylaşmak istedim. Bunu yaparken de savcıyı hedef göstermedim, soruşturma pratiğini eleştirdim. Yaptığım paylaşımda bir hedef gösterme ya da kasıt yoktur. Beraatımı talep ediyorum” dedi.

SAVCI CEZA İSTEDİ

Mütalaasını sunan savcı ise, Yılmaz’ın cezalandırılmasını talep etti.

Bunun üzerine mütalaaya karşı savunma yapan avukat Ruken Arslan, Özlem Yılmaz’ın üzerine atılı suçun unsurlarının oluşmadığını ve aleyhte sunulan delilin hukuka aykırı olduğunu belirterek, müvekkilinin beraatını istedi.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, her iki suçlama yönünden suçun unsurlarının oluşmadığına kanaat getirerek, Yılmaz’ın beraatına karar verdi.