Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, seçimlere ve sandık güvenliğine ilişkin bir yazı kaleme aldı. Demirtaş yazısında herkeste bir kaygı olduğunu belirtti ve "Çünkü bu iktidardan beslenenler o kadar suça, günaha, paraya boğuldu ki gitmemek için her şeyi yaparlar. Yanlış mı? Değil elbette" dedi.

Halka sandık kurullarında ve oy sayım merkezinde görev almaları yönünde çağrı yapan Demirtaş, "Peki ya seçimi kazansak yine de birileri çıkıp sonuçları tanımıyorum dese?" sorusuna ise "Diyemez" cevabını verdi.

Demirtaş, Bianet'teki yazısının devamında şu ifadelere yer verdi:

Çünkü halkın sandıkta verdiği karar yok sayılmak istenirse Allah kimseyi o halkın öfkesinden korumaz. Allah'ın korumadığını çeteler mi koruyacak?

Siz mitinglere gidin, örgütlenin, seçim çalışmalarına katılın. Gerisi kolay.

Yani sandık önünüze gelmeden çok önce seçimi kimin kazandığını tartışmasız şekilde meydanları doldurarak gösterirseniz kimse tehlikeli işlere girmeye cesaret edemez.

On milyonlarca insanın sadece seçim döneminde değil oy sayım gecesinde de iradesine sahip çıkmak için meydanları doldurmaya kararlı olduğunu görürlerse karanlık inlerinden çıkamazlar.

Bunları yapmazsanız çeteler sandığı da komple ülkeyi de çalarlar, kaputu açmışlar zaten.