Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 'Sosyalist Erkan Baş'ın üstünde kapitalist kazak' tartışmalarına mizahi bir dille tepki gösterdi. Demirtaş, "bugünkü fiyatı 1.500 TL olan bir kazak giydiğini kahrolarak öğrendim" dedi.

Demirtaş paylaşımında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Beştepe'deki 'Saray', Emine Erdoğan'ın kullandığı Hermes marka çanta, Zehra Taşkesenlioğlu'na ait yat ve Binali Yıldırım ve ailesine ait servet görsellerini ekledi.

Paylaşımında Erkan Baş'ı da etiketleyen Demirtaş, "Oysa dünyanın bütün sosyalistleri yaz kış atletle dolaşıyor, sana yakışıyor mu? (Bence yakışıyor, açık mavisi de var mı?) Bak gerçek siyasetçiler ne halde yaşıyor, umarım utanıyorsundur" ifadelerini kullandı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş'ın giydiği ve 1.500 TL olduğu iddia edilen kazak sonrasında 'Sosyalist Erkan Baş'ın üstünde kapitalist kazak' tartışmaları gündeme gelmişti. İktidara yakın isimler tarafından da hedef alınan Baş, "Kazağa 1.500 lira vermedim. Uzun zaman önce almıştım. 'O kazak AKP iktidar olunca kaç liraydı, şimdi kaç lira' diye sorgulanmasını isterdim. 7-8 kat artmış" ifadelerini kullanmıştı.