CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Edirne Cezaevi'nde tutulan HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etmesine ilişkin Hürriyet yazarı Hande Fırat’a konuştu. CHP’li Salıcı, Demirtaş ziyaretine eleştiriler olduğuna yönelik soruya “Demirtaş ziyareti, hapisteki bir siyasi tutukluya yapılan insani bir ziyarettir. Osman Kavala ya da Müyesser Yıldız’a gitmemle aynı durum. İnsani içerikli bir konuşmaydı” yanıtını verdi.

"AKP, CHP İLE HDP ÜZERİNDEN BEKA ALGISI YARATMAYA ÇALIŞIYOR"

Salıcı, Fırat'ın ‘Millet İttifakı ortakları bu durumdan rahatsız mı?’ sorusuna ise “Biz başka bir siyasi partiyiz. Başka bir partiyi de CHP’lileştirmeye çalışmıyoruz” yanıtını verdi. AKP iktidarının CHP ile HDP üzerinden bir ‘beka’ algısı yaratmaya çalıştığını kaydeden Salıcı, “İktidarın kurgusu CHP ile HDP’yi yan yana getirmek. Bu algıyı yaratmak. Bunu 2019’da yerel seçimlerde ‘Bu seçimler beka seçimi’ diyerek denediler. İstanbul’u kazandık, Türkiye’nin bekası tehlikeye mi girdi?” ifadelerini kullandı.

"PARTİNİN DOĞU’DAN MİLLETVEKİLİ ÇIKARAMAYACAĞI HAVASI DEĞİŞTİ"

Kürt seçmene ve CHP’nin ‘Doğu Masası’ çalışmasına dair de konuşan CHP’li Salıcı şunları dedi:

“Doğu’da CHP’nin örgütleri zayıftı. Siyasi mücadeleyi yürütebilecek hale getirildi. Partinin Doğu’dan milletvekili çıkaramayacağı havası vardı. Bu hava değiştirildi. Çözüm sürecinde CHP, süreci desteklemeyen tarafa kodlanmıştı. Oysa CHP çözüme karşı değildi, yönteme karşıydı. Aşiretlerden gelenlere tabii ki git demiyoruz. Ancak ‘Ağam biz kime oy vereceğiz?’ sorusu yok artık. O durum Şener Şen’in filminde kaldı. Tüm aşiret artık aynı partiye oy vermiyor. Bireyselleşme başladı."