“Cumhurbaşkanına hakaretten” yakalama kararı çıkarılan HDP eski Grup Başkan Vekili Çağlar Demirel hakkındaki yakalama kararı kaldırıldı. 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Halkların Demokratik Partisi’ni (HDP) hedef alan sözlerine karşılık “Söylediklerini iade ediyoruz” yanıtı verdiği için hakkında “Cumhurbaşkanına hakaretten” dava açılan HDP eski Grup Başkan Vekili Çağlar Demirel’in yargılandığı dava, Diyarbakır 5’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Hakkında yakalama kararı bulunan Demirel’in avukatı Serdar Çelebi’yle duruşmaya katılarak mahkemede ifade vermesiyle Demirel hakkındaki yakalama kararı kaldırıldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın HDP’yi hedef alan sözlerine karşılık “Söylediklerinin hepsini kendisine iade ediyoruz” sözleriyle “Cumhurbaşkanının şeref ve haysiyetini rencide edecek şekilde yalvarıp diz çöktüğü olgusu isnadında bulunarak hakaret etmekle” suçlanan Demirel, iddianamenin kendisine tebliğ edilmediğini buna rağmen yakalama kararının çıktığını ve bu yakalama kararının kaldırılması talebinde bulundu.

AVUKATI YAKALAMA KARARININ KALDIRILMASINI TALEP ETTİ

Avukat Serdar Çelebi de müvekkilinin savunmasına iştirak ettiklerini ve müvekkiline dair çıkarılan yakalama kararının kaldırılmasını istedi. Cumhuriyet Savcısı da dosyadaki eksik hususların giderilmesini talep etti. 

Mahkeme, Demirel’e iddianamenin elden tebliğ edilmesine ve yakalama kararının kaldırılmasına karar vererek duruşmayı 20 Aralık’a erteledi.