Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, demir-çelik sektöründe faaliyet gösteren 3 ayrı suç örgütüne yönelik Demir Yumruk Operasyonu düzenledi. Operasyonda çok sayıda araca, banka hesabına, mal ve paraya el koyuldu.

Operasyonda, aralarında adını Erol Eşrefoğlu olarak değiştiren Erol Evcil'in de bulunduğu 323 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 225 kişi, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet savcısının talebi üzerine 210 şüpheli hakkında ek gözaltı süresi verildi.

Suç örgütlerinin, demir-çelik piyasasını manipüle ederek fiyat istikrarını bozdukları, sektördeki diğer firmaları devre dışı bırakarak tekel olmaya çalıştıkları, sahte fatura düzenleyerek 3'üncü kişiler üzerinden kurdukları paravan şirketler aracılığıyla haksız kazanç sağladıkları belirlendi.

5 TUTUKLAMA

Çökertilen 3 suç örgütünden birinin lideri Erol Evcil'in de aralarında olduğu 15 şüpheli, tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Erol Evcil, Tolga Demirel, Hasan Kabuklu ve Fırat Ardıç "kamu kuruluşlarının zararına dolandırıcılık" ve "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" suçlarından, şüpheli Sadun Budinli ise "kamu kuruluşlarının zararına dolandırıcılık" ve "suç örgütüne üye olmak" suçlarından tutuklandı. 10 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.