Diyarbakır merkezli 9 ilde Demokratik Bölgeler Partisi'ne (DBP) düzenlenen operasyonda gözaltına alınan, aralarında DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır'ın da olduğu 15 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.


Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında 23 Aralık'ta 15 kişi gözaltın alınmıştı.


Gözaltına alınan DBP Eş Genel Başkanı Bayındır, DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanları Seval Gülmez ve Fahrettin Altun, Batman İl Eşbaşkanları Burhan Eğlenti ve Rükiyete Onat Gönül, Urfa İl Eşbaşkanları Rabia Aslan ve Hidayet Enmek, Antep İl Eşbaşkanları Ethem Ünal ve Zeliha Arslan, Şırnak İl Eşbaşkanı Zeki İrmez, Mardin İl Eşbaşkanları Şerafettin Aslan ve Süreyya Dündar, Ağrı İl Eşbaşkanı Melik Özmüş, Van İl Eşbaşkanları Şengül Polat ve Harun Okay, 4 günlük gözaltı sürecinin ardından adliyeye sevk edildi.


Savcılık sorgusunda DBP yöneticilerine, "DBP partisi ne amaçla, kimler tarafından oluşturulmuştur? Parti ile ilişkiniz ne zaman başlamıştır? Partinin kuruluş aşaması ve devam eden süreçteki faaliyetlerinde Abdullah Öcalan'ın rolü nedir? Abdullah Öcalan ile DBP arasındaki ilişkiyi açıklayınız?" şeklinde sorular sorulduğu belirtildi.