Kürt siyasetçilerine dönük gözaltı ve tutuklama furyası devam ediyor. Bugün sabah da Demokartik Bölgeler Partisi (DBP) binaları ve yöneticilerinin evlerine baskın düzenlendi. Diyarbakır’da Genel Merkez Danışma Bürosu sabahın erken saatlerinde ablukaya alındı. Binadaki polis araması sürüyor.

KESKİN BAYINDIR GÖZALTINDA

DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır'ın da evine baskın düzenlendi. Evi didik didik arayan polisler, Eş Genel Başkan Bayındır’ı gözaltına aldı. Bayındır’ın Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü öğrenildi.

VEKİLLER DBP BİNASINA GEÇTİ

Halkların Demokratik Partisi (HPD) Sözcüsü Ebru Günay, Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, milletvekilleri Dersim Dağ, Remziye Tosun, İmam Taşçıer ve Feleknas Uca, aramaların sürdüğü DBP Genel Merkez Danışma Bürosu'na geçti. HDP İl Eşbaşkanları Zeyyat Ceylan ve Gülistan Atasoy da aramaların yapıldığı binanın önünde bekliyor.

ANKARA, ŞIRNAK, VAN...

DBP’nin Ankara Balgat’ta bulunan Genel Merkez binasına da baskın yapıldı. Soruşturmaya dair bilgi vermeyen polis, binanın bulunduğu sokağı giriş çıkışlara kapattı. Polisin binadaki araması sürüyor.

Mardin, Şırnak, Van, Batman, Şanlıurfa ve Gaziantep’in da aralarında olduğu birçok kentte de partinin binaları basıldı. Baskınlarda parti binalarının kapıları kırıldı.

GÖZALTILAR

Edinilen bilgilere göre partinin Şırnak İl Eşbaşkanı Zeki İrmez, Van İl Eşbaşkanları Şengül Polat ve Harun Okay, Şanlıurfa İl Eşbaşkanı Hidayet Enmek, Gaziantep İl Eşbaşkanları Ethem Ünal ve Zeliha Aslan, Mardin İl Eşbaşkanı Şerafettin Aslan gözaltına alındı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütüldüğü belirtilen soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısının daha fazla olduğu belirtiliyor. Gözaltına alınan siyasetçilerin Amed'e getirileceği öğrenildi.