Altılı Masa'da kriz yaşandığına ilişkin iddialara yanıt veren Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, söz konusu iddiaları yalanladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesinin kriz toplantısı olarak görülmemesi gerektiğine dikkat çeken Davutoğlu, "Altılı Masa'da uzlaşmazlık da çıkabilir ama çözeriz. Her birimiz ellerinde ne varsa masaya koyuyor. Altılı Masa'yı beraber kurduk, iki liderin bu masayı dağıtmayı hakkı yok derim" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Habertürk'te Kübra Par'ın Açık ve Net programında Nagehan Alçı, Kemal Öztürk ve Faruk Aksoy'un sorularını yanıtladı.

KILIÇDAROĞLU-AKŞENER GÖRÜŞMESİ

Akşener ve Kılıçdaroğlu görüşmesine ilişkin tartışmalara yanıt veren Davutoğlu, "Basına olağanüstü toplantı olarak yansıyor ama biz çok sık toplantılar gerçekleştiriyoruz" dedi. Toplantının süregelen istişarenin bir parçası olduğunu kaydeden Davutoğlu, "Bugünkü görüşme normal bir görüşme. Bir kriz toplantısı olarak görülmemeli" dedi.

Altılı Masa'nın 'devam etmeyeceği' yönünde iddialar ortaya atıldığını hatırlatan Davutoğlu, "Altılı Masa devam etmeyecek olsa, Sayın Kılıçdaroğlu ile Sayın Akşener'in buluştuğu zamanda bana önümüzdeki hafta buluşmalarının teyit olarak bilgisi verilir miydi? Alternatif yollar denenir, ama bu masanın dağıldığı anlamına gelmez" dedi.

"ERDOĞAN KARŞI TARAFIN PSİKOLOJİSİNİ BOZMAYA ÇALIŞIYOR"

Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Siyaset taktik aşamalar gerçekleştirme sanatıdır. Bizim stratejimiz var. İklim çok bozuldu, bu iklimde gül yetişmez. Çöl ikliminde gül yetiştirilmez. Türkiye çölleştirildi. Bizim büyük bir restorasyon görevimiz var. Şimdi HDP ile alınacak bir karar var. Bütün bu kararlar alınca siz taktiklerinizi değiştirebilirsiniz. Her oynatılan taşın bir sonraki, beş sonraki hamlesini görmek durumundayız. İktidar bizi bir yere hapsetmeye çalışıyor. Sayın Erdoğan ne diyor; 'Çöktü çökecek.' Yapmaya çalıştığı şey, karşı taraftaki oyun kurucuların psikolojisini bozmaya çalışıyor. Bizim de görevimiz bu psikolojinin bozulmasına izin vermemek."

Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Sayın Bahçeli ile sayın Erdoğan arasında neler yaşandı. 'Bunlar asla yanyana gelmez' deniliyordu. Erdoğan-Bahçeli'nin arasındaki ilişkilerin iyi gidiyormuş gibi sebebi nedir; iktidarı, rantı paylaşıyorlar. Bahçeli bütün yolsuzluk iddialarından, Erdoğan da bütün demokratik iddialarından vazgeçti.

Altılı Masa'da her birimiz ellerinde ne varsa masaya koyuyor. Altılı Masa'yı beraber kurduk, iki liderin bu masayı dağıtmayı hakkı yok derim. Gerekirse bu gece giderim, neredelerse birlikte yola çıktık, varsa sıkıntı konuşalım, tartışalım. Hatta yüksek sesle konuşalım. Altılı Masa ortak üründür. Sayın Kılıçdaroğlu ile sayın Akşener değil hepimiz birlikte yaptık. Hepimiz emek verdik. En önemlisi toplumda umut oluşturmuşuz, bu umudu dağıtmaya hiçbirimizin hakkı yok.

"BİR KAYGIM OLSA GÖRÜŞME ÖNCESİ İKİ LİDERİ DE ARARDIM"

Açık söyleyeyim bir kaygım olsa görüşme öncesinde iki lideri arayıp da sohbet ederdim. Şu anda kaygı duyacak bir şey yok. Her ikisine güvendiğim için. Bu görüşmelerin hepsi ilişkileri daha sağlam temele oturtmak için vesile olur. Ola ki bir kriz olur, onu da aşarız. Ama öyle bir sıkıntı yok. Bizim aramızdaki her görüşme iyi geçer, bunu bilin. Bu görüşmeden daha önemli olan şey, benim kriz olarak göreceğim şey yol haritasında bir anlaşmazlık olması. Diyelim ki, bu akşam olumsuzluk oldu, telaşa kapılmazdım. Ne oldu diye merak etmekten çok, 'Bunu nasıl çözeriz?' diye düşünürüm. Böyle bir kriz yok, olmayacak da.

Dün sayın Kılıçdaroğlu, sayın Karamollaoğlu ile de görüştü. O görüşmede sağlıklı, gayet normaldi. 6'lı lider oturuyoruz, emek veriyoruz. Bir emek veriyoruz. Temel ilkeleri, seçim güvenliğini açıkladık aynı gün. Adaylık meselesi bu iktidarın tuzağıdır. Biz masayı o tuzağa düşürmeyeceğiz. Aday meselesini göreceksiniz, onu da suhuletle çözeceğiz."