Yeşil Gazete'nin haberine göre; İsviçre‘nin Davos kasabasında bugün başlayan ve 20 Ocak’a kadar sürecek olan Dünya Ekonomik Forumu, (WEF) çevre ve iklim aktivistlerinin protestolarıyla açıldı. 

Postane Meydanı‘nda düzenlenen protestolara, çok sayıda aktivist katıldı.  Ellerinde WEF ve iklim değişikliğine yönelik farklı dillerde eleştirel pankart ile dövizler taşıyan eylemciler, bu konuda adım atmayan hükümetlere yönelik tepkilerini gösterdi.

Zirveye ev sahipliği yapan İsviçre hükümeti ile organizasyonun ortaklarını da eleştiren iklim aktivistleri, WEF’in yalnızca ekonomik kaygılarla düzenlendiğini, iklim değişikliği ve diğer önemli sorunlara çözüm önermediğini söylüyor.

“Strike WEF” isimli oluşumun üyesi Gianna Catrina, Dünya Ekonomi Forumu’nu son iki yıldır olduğu gibi bu yıl da protesto etme gerekçelerini söyle ifade etti: “Biz, küresel ekonominin elitlerini protesto etmek için buradayız. Çünkü şu anda bir ekolojik kriz yaşanıyor ve bu da mevcut ekonomik sistem tarafından körükleniyor.”

Son yüzyıldaki enerji politikaları nedeniyle çevre krizi ve sosyal problemler yaşandığını belirten Catrina, ekonomik kâr odaklı olmak yerine, insan ve doğanın önemsenmesi gerektiğini kaydetti.

Gianna Catrina, protestolara her kesiminden çevreye duyarlı grupların ve iklim aktivistlerinin katıldığına işaret ederek, şu anda insanların ekonomi ve kapitalist ekonomiyle ilgili yeniden düşünmeye başlamasıyla bir değişim yaşadığına inandığını dile getirdi.