Dardanel'in Türkiye-İtalya maçı öncesi yaptığı 'makarna' paylaşımı cinsiyetçi ve ırkçı mesajı nedeniyle büyük tepki çekti. Tepkilerin ardından paylaşım silindi.

Ton balığı ürünüyle bilinen Dardanel firması, bu akşam oynanan İtalya-Türkiye maçı öncesi sosyal medya hesabından "Bu akşam makarnaya koyuyoruz" yazısı yer alan ton balıklı makarna fotoğrafı paylaşımı yaptı. Paylaşım, verdiği cinsiyetçi ve ırkçı mesaj nedeniyle, çok sayıda sosyal medya kullanıcısı tarafından tepkiyla karşılandı.

"IRKÇILIĞI MİLLİYETÇİLİK İLE PERDELEYEMEZSİNİZ"

DİSK'e bağlı Gıda-İş Genel Sekreteri Olcay Özak, da söz konusu paylaşıma tepki gösteren isimler arasında yer aldı. Özak, cinsiyetçi ve ırkçı paylaşıma dair şunları kaydetti: "#EURO2020 futbol turnuvasında Türkiye-İtalya karşılaşması için @balikuzmani (Dardanel)‘in kullandığı görseldeki cinsiyetçi, ırkçı ve sübliminal küfürlü mesajı kınıyorum. Cinsiyetçi küfür cinsel şiddettir, ırkçı küfür faşistliktir. Irkçılık, cinsiyetçilik, nefret ve düşmanlık spor alanlarında küfür, hakaret ve taciz aracılığıyla hayat bulabiliyor. Bunlar, başkalarını aşağılama edimi üzerinden varlığını sürdürebilen olgulardır. Bir spor karşılaşmasını, cinsellik aktivitesi gibi görüp alınan galibiyeti 'koymalı', 'geçirmeli' söylemlerle taçlandırmak hastalıklı bir düşüncenin dışa vurumudur. Irkçılığı milliyetçilik ile perdeleyemezsiniz."

PAYLAŞIM SİLİNDİ

Firma, sosyal medya kullanıcılarının tepki paylaşımlarının ardından, söz konusu paylaşımı sildi.