Bir dönem Berat Albayrak'ın yönetim kurulu kademelerinde görev aldığı Çalık Holding'in spor basınındaki ismi Fotomaç, Başakşehir'in şampiyonluk ipini göğüslemesi sonrası çileden çıktı.

Süper Lig 2019-2020 sezonunu Medipol Başakşehir Futbol Kulübü'nün kazanması Fotomaç gazetesi tarafından tepkiyle karşılanırken Başakşehir'in sezon boyunca "perde arkasındaki güçler tarafından kollandığı" yorumu yapıldı.

ŞAMPİYONLUK, ÜNAL KARAMAN'IN KOVULMASI İLE Mİ GİTTİ?

Ekonomi Bakanı Berat Albayrak'ın etkili olduğu Trabzonspor'da, Albayrak'la yaşadığı iddia edilen polemik sonrası teknik direktör Ünal Karaman'ın görevine devre arasında son verilmişti. 16 Aralık 2019’da Trabzon’da Trabzonspor ile Denizlispor arasında gerçekleşen karşılaşmada ev sahibi takım sahadan 2-1 yenik ayrılmıştı. Maçın ardından Trabzonlu olan Berat Albayrak’ın Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman’a “Bu nasıl futbol hoca?” diye tepki gösterdiği, Ünal Karaman’ın da bakana yönelik “Bu nasıl ekonomi diye biz size soruyor muyuz” diye yanıt verdiği iddia edilmişti. Bu iddia Karaman'ın istifasından sonra kaleme alınmış, kulüp başkanı tarafından kesin bir şekilde reddedilmişti. Uzun süredir, Karaman'ın görevden alınmasının ardındaki temel neden olarak Albayrak ile yaşadığı gerilim gösteriliyordu. Bu iddialar sonrası Trabzonspor'a "şampiyonluk sözü verildiği" kulislerde dillendirilmiş, taraftarlar çok sevdikleri Ünal hocalarından koparılmalarına bu sebeple düşük tonda ses çıkarmışlardı. Devre arasında Trabzonspor, Başakşehir'in 1 puan gerisinde, Sivasspor'un 5 puan gerisinde 3. sıradaydı.

33. HAFTAYA GİRİLİRKEN

Ancak son bir haftadır Trabzonspor'un şampiyonluk yolunda geride kalmasıyla birlikte taraftarların okları Ekonomi Bakanı Berat Albayrak'a yöneldi. Ünal Karaman'ın kovulmasını Albayrak'a bağlayan taraftarların bir bölümü, tepkilerini bir adım öteye taşıyıp "bir daha Ak Parti'ye oy vermeme" sözü bile verdiler.

VE DÜN AKŞAM: BERAT ALBAYRAK'A TEPKİLER

Dün akşam Başakşehir'in şampiyonluk ipini göğüslemesi sonrası tepkilerin odağında yine Berat Albayrak vardı. Bu noktada devreye Fotomaç girdi. Ağabeyi Serhat Albayrak'ın CEO'luğunu yürüttüğü medya grubuna bağlı gazete Fotomaç, Başakşehir'e, Türkiye Futbol Federasyonu'na ve Merkez Hakem Kurulu'na açıktan cephe alarak şampiyonluğu ve sezonun tamamını "şaibeli" olarak niteledi.

FOTOMAÇ'IN HABERİ

Gazetede dün geceki maçlar sonrası şu ifadelerin yer aldığı bir haber paylaşıldı: "Başakşehir'in şampiyonluğa ulaştığı 2019-2020 sezonu tarihe "En şaibeli sezon" olarak geçti. Başakşehir sezon boyunca perde arkasındaki güçlerce kollandı. Başakşehir'in şampiyonluğa ulaştığı 2019-2020 sezonu tarihe "En şaibeli sezon" olarak geçti. Başakşehir sezon boyunca perde arkasındaki güçlerce kollandı. Hakemler kimi maçlarda adeta Başakşehir'in sahadaki 12'nci oyuncusu gibi hareket etti. Örneğin 26. haftadaki kritik Trabzon-Başakşehir maçında Nwakaeme'nin düşürüldüğü pozisyonda Trabzon'un buz gibi penaltısı verilmedi. 28. haftadaki A.Gücü-Başakşehir maçında ise başkent ekibinin attığı ikinci gol verilmeyerek Başakşehir'in önü iyice açılmış oldu."