Kumbaracı50 topluluğu, tiyatro tarihinin unutulmaz oyunlarından Cyrano de Bergerac’ı sahneye koyuyor. Edmond Rostand’ın yazdığı, Yiğit Sertdemir'in yönettiği oyun 28 Temmuz Çarşamba günü saat 21.00’de KüçükÇiftlik Park’ta prömiyer yapacak ve 29 Temmuz Perşembe günü saat 21:00’de aynı sahnede ikinci oyun sahnelenecek.

ERDEM, İYİLİK, AŞK

Oyun şu sözlerle tanıtılıyor: “Çöken imparatorluklar ve kapitalizmin ilk ayak seslerinin duyulduğu zamanlarda yazılıp; erdeme, iyiliğe, aşka, dostluğa dair ne varsa hatırlatan bu oyun bizi bugün çok heyecanlandırıyor. İnsan ruhunun gölgede kalan yanlarını müthiş edebi gücü, görkemli sahneleriyle ortaya döken Cyrano hepimize şifa olsun. Cyrano de Bergerac’ın gerçekçi, bir o kadar da büyülü dünyası; Kumbaracı50 tarafından bir kabarenin danslı, müzikli dünyasında Cyrano’nun sivri diline, mizahına, ruhuna yaraşır şekilde arz-ı endam edecek."

GÜÇLÜ KADRO

Edmond Rostand'ın yazdığı, Sabri Esat Siyavuşgil'in çevirdiği, Yiğit Sertdemir'in yönettiği oyunun dramaturjsi Aylin Alıveren'e, yardımcı yönetmenliği Gülhan Kadim'e ait. Kostüm, maske ve kukla tasarımları Candan Seda Balaban tarafından yapılan oyunda, ışık tasarımı İsmail Sağır, müzik Burçak Çöllü imzasını taşıyor. Oyunda Ayşegül Uraz, İsmail Sağır, Meriç Rakalar, Murat Kapu, Sinem Öcalır, Yiğit Sertdemir, Burçak Çöllü, Candan Seda Balaban rol alıyor.