Cumhuriyet Gazetesi çalışanları, bombalı suikastla katledilen gazeteci-yazar Uğur Mumcu'yu ölümünün 29. yılında İstanbul'da Harbiye Uğur Mumcu Anıtı önünde düzenlediği basın açıklamasıyla andı.

Basın açıklamasında konuşan Cumhuriyet Gazetesi Genel yayın yönetmeni Arif Kızılyalın şunları söyledi:

"Uğur Mumcu araştırmacı gazeteci olarak en büyük bedeli ödemiştir canıyla ödemiştir. Sevdiklerini genç yaşında yalnız bırakma pahasına ödemiştir. Yakın arkadaşı ve Cumhuriyet gazetesi yazarı Ali Sirmen'in ifade ettiği gibi 'Aslında o bedeli gazetecilik değil, Cumhuriyet değil, Türkiye ödemiştir Uğur Mumcu'yu koruyamadığı için.' Sistem Uğur Mumcu'yu koruyamamıştır. Uğur Mumcu cesurca, doğruların peşinde koşan bir gazeteciydi; yolsuzluğa karşıydı, emperyalizme karşıydı. Atatürkçülük, laiklik ve seküler yaşamı, özgürlüğü sonuna kadar savundu.

Kemalizm yolundan hiç bir zaman ayrılmadı. Uğur Mumcu'yla çok az bir zaman çalışmanın gururunu son nefesime kadar yaşayacağım. Uğur Mumcu'yu unutmayacağız,  unutturmayacağız."

Uğur Mumcu anması 2

"ÇOK ÖNEMLİ BİR KALEMDİ"

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Zülal Kalkandelen duygularını şöyle paylaştı:

"29 yıl önce Uğur Mumcu'yu bombayla havaya uçurmaya çalıştıklarında ben de oradaydım, yine böyle karlı bir günde uğurladığımızda da oradaydım o yüzden her 24 Ocak’ta benim duygularım çok yoğun. Bir çok meslektaşım gibi benim gazeteci olma nedenim de Uğur Mumcu. Çok önemli bir kalemdi,  aydınlanma mücadelesinin simge ismiydi çok önemli bir kayıp onun fiziken aramızdan ayrılması. Dün gazetede yazdığım gibi Uğur Mumcu'yu yok edemediler. Çünkü biz sesimizi onun sesi kalemimizi onun kalemi yaptık."

Uğur Mumcu anması 3

Cumhuriyet Gazetesi çalışanları anıta karanfil bırakarak anmayı sonlandırdı.

Uğur Mumcu anması 4