İzmit Belediyesinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında kutlamalar tüm kente yayılırken organizasyonlar, Emir Can İğrek’in konseriyle sonlandı. Konserde gençlere seslenerek Cumhuriyet’in kuruluşunun 99’uncu yılını kutlayan İzmit Belediyesi Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Karanlığa teslim olmayan aydınlık yüreklere selam olsun” dedi.

İzmit Belediyesi, Cumhuriyetin kuruluşunun 99’uncu yılında da kentin bir çok yerinde çeşitli etkinliklere imza attı. Sergiler, yarışmalar ve açılışlar yapan İzmit Belediyesi, kutlamaları binlerce İzmitlinin katıldığı fener alayı ve ardından sanatçı Emir Can İğrek’in konseriyle sonlandırdı.

Emir Can İğrek konserinde sahneye çıkan ve gençlere seslenen İzmit Belediyesi Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet şöyle konuştu:

“BU KARANLIĞA RAĞMEN IŞIĞINIZ O KADAR GÜZEL Kİ: Sevgili gençler buradan muhteşem görünüyorsunuz. Bu karanlığa rağmen ışığınız o kadar güzel ki. Sizlerin enerjisini gördüğümde inanın çok mutlu oluyorum. Biz, her seferinde güzel işler kalbe değer diyoruz. Kalplerimiz bir, dayanışmamız bir. Milli bayramlardaki bu güzel tabloyu her gördüğümde iyi ki sizlerle yan yanayız diyorum. Emeğimiz boşa gitmemiş, iyi ki varsınız.

CUMHURİYET BİZİM VAZGEÇİLMEZİMİZ: O bir çift mavi gözün bizlere emaneti olan Türk gençliğisiniz. Bu gençlikle Cumhuriyet Bayramımızı kutlamaktan onur duyuyorum. Her milli bayramımızı İzmit’e yakıştığı gibi kutluyoruz. Yıllarca bu coşkulu kutlamalara hasret kaldık. O yüzden yakışanı yapmak zorundaydık. Cumhuriyet bizim vazgeçilmezimiz, bağımsızlığımız. Cumhuriyet demek şehit kanıyla sulanmış vatan demek. Mavi gökyüzünde dalgalanan bayrak demek.

‘CUMHURİYET DİLİMİZİ YOK ETMİŞTİR’ DİYENLERE İNAT: Cumhuriyet demek bağımsızlık demek, geleceğimiz demek. Cumhuriyet bizim dilimizi, alfabemizi yok etmiştir diyenlere inat güzel Türkçe’yi konuşmak demek. Okuyup yazmak, kadın erkek eşitliği, aydınlık yarınlara koşmak demek. Yurtta barış dünyada barış demek. Bütün insanları kucaklamak ve korkusuz bir uyanış demek. Birlik, beraberlik, sevgi ve yenilik demek. Bilim demek, özgür düşünceye verilen destek demek. Cumhuriyet demek çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak, uygar toplumlarla yarışmak demek.

GENÇLER BU VATANA DAİMA SAHİP ÇIKACAK: Cumhuriyet, Atamızın bize armağanı ve ona sahip çıkmak zorundayız. Biz inanıyoruz ki siz gençler bu vatana daima sahip çıkacaksınız. Karanlığa teslim olmayan aydınlık yüreklere selam olsun. Asıl kutlamayı 2023 yılında yapacağız. Bu ülke sizin özgür düşüncelerinize, sizlere vurulmaya çalışan ketlere karşı duran isyankar yüreğinize emanet. Atatürk’ün ışığıyla, büyük devrimleriyle her daim yolumuza devam edeceğiz. İlelebet Cumhuriyet, yaşasın Cumhuriyet. Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 99’uncu kuruluş yıl dönümü kutlu olsun.”