Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “En büyük eserim” dediği Cumhuriyet’in 99’uncu yıl dönümü, Büyükçekmece’de binlerce kişinin katıldığı etkinliklerle kutlandı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, "Daha çok çalışacağız, Cumhuriyet’imizi demokrasi ile taçlandıracağız. Çağdaş medeniyet düzeyinde, muhasır medeniyet seviyesinde ulus olarak yerimizi alacağız. Bundan en ufak bir şüphemiz yoktur" dedi.

Cumhuriyet’in ilan edilişinin 99’uncu yılı, Büyükçekmece Kordonboyu’nda düzenlenen fener alayıyla kutlandı. Fener alayına katılan vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri taşıyarak marşlar söyledi. Fener alayı güzergahındaki işletmelerin ışıklı görsel şovlarla destek verdiği yürüyüş, zaman zaman büyük bir coşkuya dönüştü. Büyükçekmece Belediye Kent Meydanı’nda son bulan fener alayının ardından Cumhuriyet Halk Konseri’nde şarkıcı Deniz Seki Sahne aldı.

“CUMHURİYET’İMİZİ DEMOKRASİ İLE TAÇLANDIRACAĞIZ”

Büyükçekmece’de yapılan Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, şunları söyledi:

“Cumhuriyet’imizin şan ve şeref yılını kutluyoruz, Büyükçekmece ailemiz ile birlikte. Bu geceyi yaşatan, yani Cumhuriyet’imizin 99. yılını kutlamamıza vesile olan Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, tüm silah arkadaşlarını, Kuvayi Milliyecileri ve bu Cumhuriyet’in yaşaması için bugüne kadar hayatını feda eden kahraman şehitlerimizi minnetle ve şükranla anıyorum. Cumhuriyet’imizin 99’uncu şan ve şeref yılı tüm ulusumuza, Büyükçekmece ailemize kutlu olsun. Daha çok çalışacağız, daha çok çalışacağız, Cumhuriyet’imizi demokrasi ile taçlandıracağız. Çağdaş medeniyet düzeyinde, muhasır medeniyet seviyesinde ulus olarak yerimizi alacağız. Bundan en ufak bir şüphemiz yoktur. Bir kez daha ulusumuzun tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum. 99’uncu şan ve şeref yılı hepimize kutlu olsun.”

“DEĞİL 99, 199, 299’UNCU YILININ BURALARDA KUTLANMASINI DİLİYORUM”

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılan vatandaşlar da Cumhuriyet’in 99’uncu yılına ilişkin şunları söyledi:

Simay Kara: Ata’mızın bize bıraktığı laik Cumhuriyet için çok teşekkür ediyorum. O’nu saygıyla, minnetle anıyorum.

Muhammet Çakır: Ben Beylikdüzü’nde yaşıyorum, bu akşam Büyükçekmece’ye geldim. 29 Ekim’i 36 yıldır yaşıyorum, inşallah benim oğlum nice 36 yıllar yaşar. Değil 99, 199, 299’uncu yılının buralarda tekrar kutlanmasını diliyorum. Hepimize çok güzel bir akşam diliyorum.

Gülşen Beşer: 69 yaşımdayım, kendimi bildim bileli bu bayramları kutluyorum. Gittikçe daha coşkulu olmasını istiyorum. Daha çok katılım istiyorum, daha çok kıymetinin bilinmesini istiyorum Atatürk’ün, Cumhuriyet’in. Çocuklarımızın da bu ortamı yaşamasını istiyorum.