AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1 ay önce açılışını yaptığı Gaziantep Üniversitesi Çocuk Hastanesi'nin tavanında çökme yaşandı. Çökmeyi gören yurttaşlar “Daha hastane hizmete gireli kaç gün oldu da dökülmeye başladı. Bu binayı üniversite yetkilileri nasıl teslim almışlar” dedi.

"ÜNİVERSİTE YETKİLİLERİ BU BİNAYI NASIL TESLİM ALMIŞLAR?"

Sözcü’den Ahmet Kaya'nın haberine göre, bir ay önce açılışı yapılan Çocuk Hastanesi’ni Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne bağlayan geçiş bölümünün tavanında çökme meydana geldi. Çökmeyi gören yurttaşlar “Daha hastane hizmete gireli kaç gün oldu da dökülmeye başladı. Bu binayı üniversite yetkilileri nasıl teslim almışlar” diyerek duruma tepki gösterdi.

"SORUMLULAR HAKKINDA İŞLEM YAPILMALI"

Şahinbey Belediyesi CHP Grup Başkanı Hasan Şencan da, hastanedeki tavanın çökmesine şu sözlerle tepki gösterdi:

"Bu binayı yapan müteahhitten, teslim alan görevliler ve Rektör Prof. Dr. Arif Özaydın dâhil sorumluluğu olan herkes hesap vermelidir. Ya çökme olayı hasta çocuk oradan geçerken meydana gelseydi? Bu hastanenin yapımına harcanan her kuruşta tüyü bitmemiş yetimin hakkı vardır. Sorumlular hakkında gerekli işlemler yapılmalıdır."

Sosyal medya hesabından da hastanenin çöken bölümünün fotoğraflarını paylaşan Şencan, şu ifadeleri kullandı:

“Geçtiğimiz günlerde partili cumhurbaşkanının açılışını yaptığı Antep Üniversitesi Çocuk Hastanesi'nin içler acısı durumu. Sayın Rektör Arif Özaydın bu durumu nasıl açıklayacak? Antep Üniversitesi Hastanesi tel tel dökülüyor. Yazık bu memlekete.”

1 AY ÖNCE AÇILDI

Önceki dönem Rektörü Prof. Dr. Ali Gür döneminde yüzde 90'lık tamamlanma seviyesine getirilen 250 yataklı Gaziantep Üniversitesi Çocuk Hastanesi’nin kalan bölümü, şu anki Rektör Prof. Dr. Arif Özaydın döneminde tamamlandı. 25 Aralık 2021 tarihinde de AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı toplu açılış töreniyle hizmete girdi. Açılış töreninde AKP Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, hastaneyle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bilgilendirdi.