Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda seçim seferberliği ilan etti. “Avara kasnak gibi dolaşanlara bu memleketi teslim edemeyiz” diyen Erdoğan, kapı kapı dolaşma talimatı verdi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı. Geçmiş seçim ve sandıkları hatırlatan Erdoğan, “Türkiye'nin kaderiyle AKP'nin kaderinin bütünleştiği” sözünün hakikati tespit ettiğini iddia etti. “2023 seçimleri de büyük medeniyet ve tarih mücadelesinin çağımızdaki zirvesinden önceki son durağıdır” diyen Erdoğan, parti yöneticilerinden her anı ve her günü verimli geçirmelerini istedi.

“BEKLEMEYİ GEREKTİRECEK AJANDA KALMADI”

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Büyük kongresini yapmış, il, ilçe, belde teşkilatlarını genel merkez yönetimine oturtmuş bir parti olarak artık önümüzde beklemeyi gerektirecek hiçbir ajanda kalmadı. Milletimize ve özellikle de gelecek nesillere yoğun bir vebalin altındayız. Çalışmak, daha çok çalışmak ve sonunda başarmak dışında bir alternatifimiz yoktur.”

“MEMLEKETİ TESLİM EDEMEYİZ”

İl başkanları, ilçe başkanları, kadın kolları ve gençlik kolları başkanlarına çağrıda bulunan Erdoğan, kapı kapı dolaşmalarını istedi. “Biz, istikametini kaybetmiş, avara kasnak gibi dolaşanlara bu memleketi teslim edemeyiz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eşeği sağlam kazığa bağla ki ondan sonra Allah'a emanet edelim. Onun için de tedbirleri almamız lazım. Şimdi Meclis ara veriyor. Dolayısıyla kapı kapı dolaşmak mecburiyetindeyiz. Ana kademe, kadın kolları, gençlik kolları hep birlikte. Kabine üyelerimiz, milletvekili arkadaşlarımız, bakan yardımcılarımız hep birlikte çalışacağız. Durmak yok, yola devam." dedi.

KILIÇDAROĞLU’NA UÇAK YANITI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu’na da yanıt verdi: “Neymiş, gelince uçakları satacakmış. Yahu senden öncekiler de bunları söyledi. Bir defa devlet yönetmenin ne anlama geldiğinden senin haberin yok. Dünyayı dolaşacaksın, neyle? Tarifeli uçaklarla mı? Yarış edeceksin, neyle? Tarifeli uçaklarla mı? Trene binersin, otobüslerle beraber seyahat edersin ve ondan sonra da 'Ben muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkacağım' dersin.” dedi.

KILIÇDAROĞLU: GÖRÜRSÜN SATACAK MIYIM?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’a yanıtı gecikmedi: “Gel diyoruz er meydanına, kaçıyorsun, görürsün satacak mıyım, satmayacak mıyım!"