Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin 11’inci gününde, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin telefonda konuştu. Yaklaşık 1 saat süren görüşmede Erdoğan, Ukrayna'da acil ateşkes çağrısını yinelerken, Putin, Ukrayna'nın "askeri eylemleri durdurması ve Rusya'nın taleplerini yerine getirmesi durumunda" operasyonun durduracağını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Ukrayna sorununun bir an evvel barışçı yöntemlerle çözümü konusunda her türlü katkıyı yapmaya hazır olduklarını belirtti. Acil bir genel ateşkesin bölgedeki insani endişeleri gidermenin yanında, siyasi çözüm arayışlarına da fırsat vereceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Hep birlikte barışın yolunu açalım’ çağrısını yineledi. Ukrayna tarafıyla ve diğer ülkelerle sürekli temas halinde olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kapsamlı müzakerelerin yapılması ve netice alınması için çabalarını sürdüreceğini dile getirdi."

TİCARİ İLİŞKİ NİYETİ

Kremlin tarafından yapılan açıklamada ise iki ülkenin ticari ve ekonomik ilişkisine dair ifadeler dikkat çekti. Açıklamada, "Putin ve Erdoğan ikili ticari ve ekonomik işbirliğini sürdürmeye yönelik niyetlerini belirtti; çeşitli düzeylerde yakın temasların sürdürülmesi konusunda da anlaşmaya vardı" ifadeleri yer aldı.