Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pendik Millet Bahçesinde düzenlenen 5 Haziran Dünya Çevre Günü toplu açılış töreninde konuştu, “Marmara’nın müsilaj belasından kurtarılacağını” söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın müsilajla mücadelede koordinasyonu ele alacağını ve üniversitelerle el ele verip başta Marmara olmak üzere müsilaj belasından denizleri kurtaracağını söyledi. Erdoğan şunları söyledi: “Son dönemde Marmara'da karşımıza çıkan müsilaj sorunlarının kaynağı arıtılmadan denize bırakılan atık sulardır. Bakanlığımız 300 kişilik bir ekiple Marmara'nın 91 ayrı noktasında, karada da tüm atık su arıtma, katı atık tesisleriyle kirlilik kaynağı olabilecek her yerde denetimlerini sürdürüyor.”

“YEŞİL BİZİM İŞİMİZ”

Sayısı 15'ten 90'a yükselen katı atık toplama tesislerinin nüfusun 70 milyonuna hizmet verdiğini anlatan Erdoğan, “Çevre bizim işimiz, yeşil bizim işimiz, bundan sonra bunu yapmakla kalmayacak, bu noktada ağaçlandırmadaki faaliyetlerimizi daha da hızlandıracağız. Geçmişte şehir merkezlerindeki alanları vatandaşlarına kapatan zihniyetin bıraktığı kötü izlerin tamamını silmekle kalmadık, 81 ilimizin tamamında şehirlerimizi çok daha fazla yeşil alanla buluşturduk” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, hazırlıkları süren Türkiye Bisiklet Yolu Master Planı tamamlandığında Avrupa Bisiklet Ağı ile Türkiye’nin bütünleşmiş olacağını söyledi.