AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "AKP Erzurum Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı"nda konuştu.

Erdoğan, "Bizi yarı yolda bırakmayan Erzurum, 31 Mart'ta da adeta sandıkları patlatmıştı. Rabbim bu sevdanızı eksik kılmasın. Erzurum hep olduğu gibi AK Parti'nin kardeşlik siyasetini destekledi. Yüzde 63 gibi Türkiye ortalamasının çok üstünde rekor bir oyla Dadaşlar bize verdikleri sözü yerine getirdi. Erzurum'la olan muhabbetimize montaj diyerek çamur atanlar seçimlerde bir kez daha hezimete uğradı. İşte Erzurum'un anaları dağ taş demedi neticeyi aldı. Bizim Erzurum'da ülkesi için gerektiğinde baş verecek ama asla baş eğmeyecek yoldaşlarımız var" ifadelerini kullandı.

"AK PARTİ KENDİNİ GÜNCELLEMEYİ BAŞARABİLMİŞ YEGANE SİYASİ PARTİDİR"

Erdoğan, "Pazartesi günü KKTC'ye giderek Kurban Bayramı'nı Kıbrıs halkıyla birlikte idrak edeceğiz. KKTC'de başbaşa ve heyetler arasındaki görüşmelerin yanı sıra pek çok eser ve projeyi ele alacağız" diye konuştu.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bugün Erzurum'da inşallah yapımı tamamlanan projelerin açılış heyecanını hep birlikte yaşacağız. Biz üyesi il, ilçe, mahalle teşkilatı, belediyesi, genel merkeziyle hepimizin bir vücudun azaları gibiyiz. Biz 13 milyon 500 bini aşan üye sayısıyla Türkiye'nin en büyük ailesiyiz. Görevimiz, ünvanımız farklı olsa da hepimiz aynı davanın unsurlarıyız. 

Bu harekette genel başkanın sorumluluğu ne kadar büyükse il başkanının, milletvekilinin sorumluluğu da o kadar büyüktür. 2023'e giden süreçte yine sizlerin katkılarını almak istiyorum. AK Parti kendini sürekli yenilemiş, güncellemiştir.

AK Parti'nin hızını kesmek için medya kammpanyalarıyla kurulan pek çok parti şimdiden unutulmaya yüz tutmuşken biz mücadelemizi sürdürüyoruz. AK Parti kendini güncellemeyi başarabilmiş yegane siyasi partidir.

“TEVAZU YÜCELTİR, KİBİR DÜŞÜRÜR, GURUR ALDATIR, HASET BİTİRİR”

Önümüzdeki dönemde de bu anlayışla çalışarak Türkiye'nin önünde yeni ufuklar açan projelerimizi devreye almaya devam edeceğiz. Peygamber efendimizin çağlar aşan bir tespiti var; tevazu yüceltir. Kibir düşürür. Gurur aldatır. Haset bitirir. Bu tespit geçmişteki başarılarımızın sırrı olduğu gibi, gelecekteki başarılarımızın da pusulasıdır. Özünde tevazu, samimiyet ve gayretin olduğu bir siyaset tasavvurunu en tepeden en ücraya kadar hakim kılmamız şart."