Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir’de yaptığı konuşmada istifa eden Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile ilgili eleştirilere yanıt verdi. Albayrak’a sahip çıkan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na “proje” dedi, “kayyum atamaları”nı savundu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Halkapınar Spor Salonu'nda düzenlenen AKP İzmir 7. Olağan İl Kongresi'nde konuştu. “CHP ve şürekası, eski bakanımız Berat Albayrak'ı ve onun nezdinde tüm ailemle birlikte şahsımı hedef alan bir kampanya yürütüyor” iddiasında bulunan Erdoğan, “Ne dövizin buharlaşması ne de bir istismar, haksız kazanç, hukuka ve ahlaka aykırı işlem söz konusudur. Ülkemizdeki pek çok yeni kazanımının altında Berat Bey'in imzası vardır. Bunun adı nedir? Finansı yönetmektir. Bunu başardığı için kuduruyorlar, bunu başardığı için çıldırıyorlar” dedi. Erdoğan, göreve geldiklerinde ülkenin 27,5 milyar dolar döviz rezervi olduğunu, şimdi ise Merkez Bankası'nın 95 milyar dolar döviz rezervimiz olduğunu savundu. Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Gara operasyonu ile ilgili eleştirilerine de değindi ve 5 soruya yanıt vermek yerine Kılıçdaroğlu’nu suçlamakla yetindi.

ERDOĞAN: KILIÇDAROĞLU PROJE, KAYYUMA ATAMAYA DEVAM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin başında, siyasetin kendi mecrasında oraya gelmiş genel başkan olarak değil, bir proje olarak bulunmaktadır.” iddiasında da bulundu. "İzmir'e su getirdikleri" söylemini yineleyen Erdoğan, "Bizim anlayışımız bu. İzmir'den verdiğimiz bu mesajların yerini bulması temennimizdir" diye konuştu. Erdoğan, kayyum atanan HDP’li belediyeler ile ilgili olarak ise, şunları söyledi. “Üretimin durduğu, Kandil'e devletin verdiği paranın gönderildiği, hizmetin olmadığı yerlere bugün de yarın da kayyum atamaya devam edeceğiz.”