Cumartesi İnsanları gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetlerini sormak ve faillerin yargılanması için her hafta düzenledikleri eylemlerinin 871.’sini online olarak gerçekleştirdi. MA'nın haberine göre, açıklamada 1991 yılında Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Çukurlu köyünde gözaltına alındıktan sonra cansız bedenlerine ulaşılan 36 yaşındaki İbrahim Demir ve 39 yaşındaki Agit Akipa’nın faillerinin yargılanması talep edildi.

Gözaltında kaybedilen Agit Akipa’nın kızı Suzan Akipa,  Cumartesi Anneleri/İnsanlarının taleplerinin yıllardır hiç değişmediğini belirterek, mücadelelerinin giderek yükseldiğini dile getirdi. Babasının ve amcasının katledilişinin ardından 30 yıl geçse bile hala tazeliğini koruduğunu ifade eden Akipa, faillerin hala yargılanmadığını vurguladı. Gözaltında katledilen İbrahim Demir’in oğlu Metin Demir de, 871 haftadır meydanlarda haykırdıklarını aktararak, “Davamızın peşinde olacağız. 30 yıldır biz davanın peşindeyiz. 3 bin yıl geçse bile bu davanın takipçisi olacağız. Çocuklarımız, torunlarımız bu davanın takipçisi olacaktırlar" diye konuştu.

DİYARBAKIR'DA MEHMET ZEKİ AKYILDIZ'IN AKIBETİ SORULDU

Kayıp yakınları ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şube üyeleri eylemlerinin 669'uncu haftasında Koşuyolu Parkı'ndaki Yaşam Hakkı Anıtı önünde bir araya geldi. Bu haftaki eylemde 1992 yılında Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde Hizbullahçılar tarafından kaçırılarak kaybedilen Mehmet Zeki Akyıldız'ın akıbeti soruldu. Bu haftaki açıklamayı İHD Diyarbakır Şubesi Kayıp Komisyonu üyesi Derya Yıldırım yaptı. Akyıldız’ın faillerinin bulunmasını istediklerini dile getiren Yıldırım, "Akyıldız için adalet istiyoruz. Bıkmadan, usanmadan her hafta talebimizi buradan bir kez daha ifade etmek istiyoruz: Kayıplarımızı bulun ve failleri yargılayın" diye konuştu.