Çukurova Belediyesi Tesisler Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi’nin ortaklığıyla hayata geçirilen projede, A1 ve A2 düzeyinde eğitimler veriliyor.

Çukurova Belediyesi Güzelyalı Toplum Merkezi’nde verilen İngilizce dil kursuna katılan vatandaşlar, belediyenin bu hizmeti sayesinde paralarının ceplerinde kaldığını, kaliteli eğitimi konforlu salonlarda aldıklarını belirtti. İngilizce dili eğitmeni Nasim Kır, gramer ve telaffuz eğitimleri verdiklerini, kursiyerlerin çalışmalardan mutlu bir şekilde ayrıldıklarını söyleyerek, kendilerini rahatça ifade edecek yeteneklere kavuşturduklarını söyledi.

Yüzüncüyıl Hacı Bektaşi Veli Kültür Vakfı salonlarında verilen Almanca dil kursuna katılan Çukurovalılar da hayallerine bir adım daha yaklaşmanın keyfini yaşadıklarını, pahalı kurslar yerine Çukurova Belediyesi’nin bu hizmetinden kolayca faydalandıklarını anlattı. Kendilerine olan güvenlerinin şimdi daha da arttığını belirten kursiyerler, Almanca öğrenerek hayatlarının daha da kolaylaşacağını söyledi. Almanca dil eğitimi veren Melek Rençber, gençlerin yanı sıra özellikle orta yaşlı vatandaşların da yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını belirterek, kursların dolu geçtiğini, iki ayrı sınıf açmak zorunda kaldıklarını söyledi. 

BAŞKAN SONER ÇETİN: “ÇAĞDAŞ BİR ÇUKUORVA İÇİN YABANCI DİL BİLMEYEN KALMASIN İSTİYORUZ”

Çukurovalılar'ın taleplerine her zaman cevap vermeye çalıştıklarını söyleyen Belediye Başkanı Soner Çetin, “Dil bilmek her zamankinden daha önemli bir hale geldi. Yabancı dil iş dünyasının olmazsa olmazlarından. Ücretsiz verdiğimiz Almanca ve İngilizce kurslarımıza her yaştan çok sayıda başvuru alıyoruz. Dünyanın hemen her yerinde konuşulan evrensel bir dil olan İngilizce ve Almanca, bireylerin mesleki ve kişisel hedefleri için oldukça gereklidir. Bu lisanları bilerek hayatınızda birçok kapıyı aralayabilirsiniz. Size katacağı tüm fayda ve imkânlar için bu dili öğrenmek için bir adım atın” diyerek tüm Adanalılar'ı kurslara davet etti.

Hobi ve mesleki alanlarda 30’a yakın branşta kurslar düzenlediklerini hatırlatan Başkan Çetin, tüm bu çalışmalar hakkında bilgi almak ve faydalanmak isteyen Çukurovalılar'ın Tesisler Müdürlüğü’nü arayarak bilgi alabileceğini belirtti.