Tesisler Müdürlüğü’ne bağlı psikologlar, gönüllü olarak yardımda bulunmak isteyen meslektaşlarıyla birleşerek psikososyal ekibi kurdu. Çukurova’da bulunan çadır kentlere, parklara, okul ve camilere sığınan yüzlerce depremzedeyle görüşmeye başlayan ekip, çocuklar ve kadınlar başta olmak üzere herkesle buluşarak, yaşanan travmanın en az hasarla atlatılması için yurttaşa destek veriyor. 

Tesisler Müdürlüğü Psikoloğu Kader Fakılar, tüm depremzede ailelerle görüşmeye çalıştıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Biz buradayız, sizi dinlemeye hazırız, size destek olmak için buradayız diyoruz. Vatandaşların yaşanan anormal durum karşısında verdiği travmatik tepkiler var, sürekli deprem olacakmış gibi hissetme, zemin altından kayıyormuş gibi düşünme, sürekli uyuma ya da hiç uyuyamama durumları, iştahsızlık ya da ani tepkilerle gelen panik ataklar var. Vatandaşları dinliyoruz ve ihtiyacına göre kişisel ya da grup terapileri yaparak gündelik yaşama dönmeleri için yardımcı olmaya çalışıyoruz.”

Çukurova Belediyesi olarak deprem felaketinin yaşandığı ilk dakikalardan itibaren yaraları sarmak için yoğun bir çaba sarf ettiklerini açıklayan Belediye Başkanı Soner Çetin de yurttaşların her ihtiyacını, her sorununu düşünmeye çalıştıklarını ve bunu yerinde çözmeye gayret ettiklerini söyledi. İlk günden bu yana tüm tesis ve belediye binalarını, en küçük odalarını bile depremzedelerin hizmetine verdiklerini anlatan Başkan Çetin, tüm yardımları, ihtiyaçları ilçenin her köşesine hızla ulaştırdıklarını dile getirdi. Tesisler Müdürlüğü’nün psikologlarının da depremin ikinci gününden itibaren halk sağlığı için çalışmalarına başladığının altını çizen Çetin, tesislerde başlayan çalışmaların, artık daha geniş bir psikolog kadrosuyla tüm ilçeye ulaştırmaya çalıştıklarını kaydetti.