Çukurova Belediyesi’nde, Çukurova İmar A.Ş ile Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel-İş Sendikası arasında, Toplu İş Sözleşmesi (TİS) ek protokolü imzalandı. Ek protokolle, Belediye'de en düşük asgari ücret 6 bin 700 lira'ya yükselirken, en düşük şantiye işçisinin maaşı da 7 bin lira oldu. 

Çukurova Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası arasında kadrolu işçileri kapsayan TİS, önceki gün taraflar arasında varılan anlaşmayla imzalandı. Belediye Başkanı Soner Çetin ve DİSK Genel İş Adana Şube Başkanı Hüseyin Yaşar Gündoğdu ile sendika temsilcilerinin katıldığı imza töreninde; büro çalışanları için en düşük maaşın 6 bin 700 Türk lirasına yükseltildiği, şantiye işçileri için de en düşük maaşın 7 bin Türk lirası olacağı açıklandı. Başkan Soner Çetin, her zaman emekten ve emekçiden yana olduklarını belirterek; asgari ücretliye en fazla zam yapan belediyelerden birisinin de bu protokolle Çukurova olduğunu söyledi.

Çukurova Belediyesi’nin, işçiden yana kararlar aldığını söyleyen sendika temsilcisi Gündoğdu, belediye çalışanlarının yüzünün güldüğünü belirterek, sözleşme masasından çıkan zammın emekçiye hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.