Her ay toplumda örnek davranışlarda bulunan bir Çukurovalı belirlenerek, ödüllendirilecek. İlk ‘Ayın Çukuovalı’sı ödülü, sokak hayvanlarını besleyen bir yurttaşa, Başkan Çetin tarafından verilecek. Proje ile ilgili ayrıntıları Çetin, her hafta düzenlediği ‘Halk Günü’ toplantısında açıkladı.

Çetin, örnek davranışlar sergileyen yurttaşların ödüllendirilmesi gerektiğini kaydederek, her aynı söz konusu ödülün sembolik olarak bir kişiye verileceğini dile getirdi. Ödüllerin her ayın ikinci haftası açıklanacağını belirten Çetin, şöyle devam etti:

“‘Ayın Çukurovalısı’ projesi başlatıyoruz. Topluma örnek davranışlarda bulunan vatandaşlarımızı belirleyeceğiz ve ödüllendireceğiz. Örnek davranışta bulunan vatandaşımız çok fazla ama biz sembolik olarak bir kişiyi belirleyeceğiz. Bu şekilde iyilik yapan, yüreği insan sevgisiyle dolu olan çok fazla hemşehrimiz var. Binlerce insan var ki sokakta yaşayan dostlarımızı besliyorlar. Hepsini ödüllendiremeyiz ama o ödülü temsilen bir kişiye vereceğiz. İlk ‘Ayın Çukurovalısı’ sokak hayvanlarını besleyen bir hemşehrimiz olsun. Ödülünü de kendi ellerimle takdim edeceğim. Amaç burada teşvik etmek. Güzel şeyleri ödüllendirmek istiyoruz. Bu işler sadece ceza ile olmaz.”