Çevre örgütleri ve siyasi partiler Cudi Dağı’ndaki orman katliamına karşı 17 Eylül’de yürüyüş kararı aldı. Yürüyüş için sosyal medyadan çağrı yapan kurumlar yürüyüş için #TalanaKarşıYürüyoruz etiketiyle çağrı yaptı.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Özgür Kadın Hareketi (TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Mezopotamya Ekoloji Hareketi, “Savaş Yıkımına ve Doğa Talanına Karşı Yürüyoruz” şiarıyla ayın 17’sinde Cudi Dağı’na yürüyüş gerçekleştirecek. Yürüyüş için MEH tarafından sanal medyada #TalanaKarşıYürüyoruz etiketiyle hashtag çalışması başlattı. 
 
Sosyal medyada kısa sürede yayılan çalışmaya ekoloji ve çevre dernekleri başta olmak üzere birçok kişi tarafından yapılan paylaşımlarla 17 Eylül'deki yürüyüşe katılım çağrısı yapıldı. Yapılan paylaşımlardan bazıları şöyle:

Mezopotamya Ekoloji Hareketi: Her şey öz yaşamıyla güzel. Talana dur demek için ses çıkaralım... Talana karşı yürüyoruz...#TalanaKarşıYürüyoruz
 
Polen Ekoloji: Savaş politikaları yüzünden dünümüz bugünümüz geleceğimiz kana, gözyaşına boğuldu... Güvenlik barajları ile Dicle ve Fırat Nehirleri, Hasankeyf yok edildi. Yangınlar, ağaç kıyımı ile ormanlar yok ediliyor, çoraklaştırılıyor. #talanakarşıyürüyoruz
 
Ekoloji Radarı: Ormanları kütük olarak gören rant düzenini sona erdirmek için #TalanaKarşıYürüyoruz
 
Salda Gölü Koruma Derneği: Uzun süredir Şırnak'ta devam eden orman kıyımına karşı, 17 Eylül'de ülkenin dört bir yanından insanlar Cudi'ye yürüyecek. #TalanaKarşıYürüyoruz Doğanın katledilmesini, yaşam alanlarımızın talan edilmesini reddediyoruz!
 
HDK Ekoloji Meclisi: Şırnak’taki orman kıyımına karşı 17 Eylül’de Cizre’deyiz #TalanaKarşıYürüyoruz
 
Kazdağları İstanbul Dayanışması: Güvenlik gerekçesiyle katledilen her ağaç geleceğimizden çalıyor, güvenli, adil bir gezegende yaşamamızı tehdit ediyor. #TalanaKarşıYürüyoruz
 
HDP Ekoloji: 17 Eylül'de, aylardır aralıksız devam eden #TalanaKarşıYürüyoruz
 
Ekoloji Derneği: #TalanaKarşıYürüyoruz Son 7 Ayda Şırnak’tan ormanlık alanların %7sinden fazlası yok edildi. Orman içinde bulunan canlılardan havasına insanına kadar ekosistemin, kentin varlığı, kültürüdür. Bu soykırıma ,bu varlığa yöneltilen saldırılara dur demek için yürüyoruz. 

HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş: Başta Şırnak'ta olmak üzere kesintisiz bir biçimde sürdürülen doğa talanına dur demek 17 Eylül'de Cudi'ye yürüyoruz. #TalanaKarşıYürüyoruz
 
Umut-Sen Ekoloji Kollektifi: #TalanaKarşıYürüyoruz Güvenlik politikaları gerekçe gösterilerek Şırnak'ta gerçekleşen doğa katliamına karşı sessiz kalmıyoruz. Derhal bu katliamı durdurun. 
 
Malatya Çevre Platformu (MAL-ÇEP): #TalanaKarşıYürüyoruz Edirnesi, Karsı yok, tüm ormanlar doğanın ve içinde yaşayan gezegenimiz olan dünyanın. Ver elini elime, Yürüyelim Cudiye. 
 
Marmaris Kent Konseyi: Geçen yılki orman yangınlarında, 20 yılda kaybedeceğimiz orman mevcudu kadar alanı kaybettik. Şimdi ise günde 50 kamyon keresteye dönüşmüş orman varlığımız Cudi'den mobilya sektörüne doğru yola çıkıyor. Bu en hafif deyişle vicdansızlıktır. #TalanaKarşıYürüyoruz"

(Mezopotamya Ajansı)