Cübbeli Ahmet’ adıyla bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Türkiye’de 2 bin Selefi derneğin bulunduğunu ve bunların silahlandığını öne sürerek ‘iç savaş’ uyarısı yapmasının ardından İçişleri Bakanlığı açıklama yaptı. İçişleri Bakanlığı tarafından tahkikat başlatıldığını kaydeden Bakan Yardımcısı Ersoy, "Mesele aynı hassasiyetle takip edilmeye devam edilecek, idari ve adli süreçler işletilecektir" ifadelerini kullandı.

‘Cübbeli Ahmet’ adıyla bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Türkiye’de 2 bin Selefi derneğin bulunduğunu ve bunların silahlandığını öne sürerek ‘iç savaş’ uyarısı yapmasının ardından İçişleri Bakanlığı açıklama yaptı. İçişleri Bakanlığı tarafından tahkikat başlatıldığını kaydeden Bakan Yardımcısı Ersoy, "Mesele aynı hassasiyetle takip edilmeye devam edilecek, idari ve adli süreçler işletilecektir" ifadelerini kullandı. İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, günlerdir ülke gündeminde olan bu konu üzerine bir açıklama yaptı. Bakan Yardımcısı Ersoy, Twitter hesabı aracılığıyla yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
  1. "Bakanlığımızca, bugüne kadar selefi derneklerle ilgili yapılan denetimlerle birçok dernek kapatılmış, birçoğuna para cezası uygulanmıştır. İç Güvenlik Stratejileri Başkanlığı’nca da konunun önemine binaen 1,5 yıllık kapsamlı bir çalışma gerçekleştirilmiştir.
  2. Bir kısım derneklerin silahlandığı iddiası ya da ihtimaline karşı da kayıtsız kalmamız mümkün değildir. Paylaşılan ilk demeçten sonra da derhal Sivil Toplumla İlişkiler Genel Md.lüğü denetçileri, terör ve istihbarat birimlerimiz tekrar tahkikata başlamıştır.
  3. Mesele aynı hassasiyetle takip edilmeye devam edilecek, idari ve adli süreçler  işletilecektir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.."

NE OLMUŞTU?

Türkiye’de 2 bin selefi derneğin olduğunu söyleyen Ünlü, “Şahıslar pompalı mompalı. İç savaşa hazırlanıyorlar. Özellikle Batman, Adıyaman taraflarında çok selefi akım var. Selefi tarafıyla İran yanlısı Şii tarafın çatışması hazırlanıyor. Barut gibi. Bu silahlanmayı durdurun. Yarın bu işin önünü alamayız. Birisi ‘şeyhim ‘ diye cihatilan edecek öbürü mehdiyim diyecek. Birbirine öldürür bu müslüman millet. Asker bunları vurmak zorunda kalacak. İzmir kaynıyor. Bunlar nasıl müsaade ediliyor. Mutlaka kontrol eidlmesi lazım” ifadelerini kullandı.