Çorum Belediyesi, Millet Bahçesi yapımını gerekçe göstererek iki spor alanını yıkmaya başladı. İşleme tepki gösteren sporcular, “Sahamıza dokunma” sloganları ile yeni belediye binasının önünde açıklama yaptı. Kentin eski futbolcularından Buğra Erdoğan, şunları söyledi:

"Bugün burada toplanmamızın amacı çocuklarımızın sahalarına dokunulmamasını istememizdir. Bu sahalar bu çocuklar için önemli sahalardır biz bu sahalarda yetişmiş futbolcularız şimdilerin antrenörleriyiz. Bu sahalar geleceğimiz olan çocuklarımızın bizlerden onlara emanettir. Bizlerin derdi sahaları protesto etmek değil, iki tane herkesin rahatça ulaşabileceği sahalara Devane’dekine, İtfaiyedekine aileler gönderemiyor gidemiyor. Gittikleri zaman köpeklerin saldırıya uğruyorlar. Bu sahalara belediye başkanımıza sesleniyorum. Kendi çocuklarını ebeveynleri olmadan gönderebilirler mi? Bizim tek derdimiz çocuklarımızın sahalarına sahip çıkılması. Orası yıllardır ayrı görüşten insanları birleştiren sahalardır. Dokunulmasını istemiyoruz, dokunulursa yerine yenilerinin yapılmasını istiyoruz. Bizim siyasi amacımız yok sahaların çocuklarımıza geri verilmesini istiyoruz."

"SAHALARIN YIKIMI ÇOCUKLARIN GELECEĞİNE VURULAN TIRPANDIR"

Eski futbolculardan Kenan Aşkan ise şöyle konuştu:

"Biz siyasi bir kuruluşa ya da kuruma bağlı değiliz özgür irademizle ve gençlerimize çocuklarımıza yardımcı olalım, onların gençliğine dokunalım diye buradayız. Eski profesyonel sporcular olarak tabanda çamuru yutarak, tozunu koklayarak bu duruma geldik. Bu Çorum’un gençliğine yapılan bir tırpan ve engeldir. Bu engelin kaldırılmasını istiyoruz. Yeni bir belediye binası yapıldı orası da yapılacaktı orası da eskidi ama daha modern olarak spor kompleksi yapılacak yerin heba edilmesine karşıyız. Bu çocukların haykırışları inşallah göz önüne alınacak yanlıştan dönülecek. Belki başkanımıza eksik anlatıldı. Yol yakınken bu işten dönsün yeni iki tane saha yapıp bu çocuklara hediye etsin."

"BU SAHALAR HER KESİMDEN İNSANI BİR ARAYA GETİRİYOR"

Eski futbolcu Nedim Köseoğlu ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"300-400 kişi bir araya geldik çocukların haklarını eylemimizi anlattık, söyledik bu çocukların haklarını savunacağımızı bildikleri halde saat 8:30’da sahaya gelerek kepçeyi sokup o halıları kaldırarak, binaları yıkarak bu çocukların geleceğini düşünmeden buraya kepçe vurdular. Bu çocukların geleceğini yıkıyorlar. Bu çocukları kötü alışkanlıklara itecekler. Biz bu çocuklar için elimizden geleni yapacağız. Bu sahaların yıkılmaması için daha önce de söyledim bu saha tarihi bir saha. Bu saha Bahabey’in çocuğunu da Ulukavak’ın çocuğu da Alevisi-Sünnisi de açıkça söyleyin bir araya getiren bir saha. Bunu Çorum’da spor yapan yapmayan her kez bilir. Küçüklüğümüzden beri hep iç içeyiz orada kardeş olarak ikisini bir araya getiren bir saha. Bu sahayı neden park yapmak için çocukları karşılarına alıyorlar anlamıyorum. Bu işin en başında ASKF Başkanı Sefer Kurtaran nerede. Şu anki ASKF başkanımız Ferhat Arıcı nerede? TÜFAD Başkanı Yasin Aksoy nerede. Biz burada toplanırken bu yola girerken çocukların hakkını savunacağız derken ASKF Başkanı da TÜFAD başkanı da beraber olalım dediler, yapalım dediler. Bugün bunlar nerede? Ben buradan milletvekillerimiz Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya, Erol Kavuncu ve Tufan Köse’ye sesleniyorum, Belediye Başkanımıza sesleniyorum. Lütfen bu yanlıştan dönülsün bu çocukların spor alanları yıkılmasın. Elimizden geldiği kadar biz buradan Mehmet Kasapoğlu’na da Sayın Bakanımıza ulaşabilirsek ulaşacağız. Gerekirse sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a kadar gideceğiz.  Bu sahalar çocukların elinden alınmasın bu çocuklar buraya kadar geldiyse sesini duyurmak istiyor. Bu çocuklara sunu yapmasınlar. Spor sevgi kardeşlik dostluktur. Bu çocuklar birbirine bağlansın."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

  • Saha Yıkım Genel Görüntü
  • İş Makinelerinin Çalışması
  • Belediye Binası Önü Açıklama
  • Buğra Erdoğan Açıklama
  • Kenan Aşkan Açıklama
  • Nedim Köseoğlu Açıklama